Prin noul Magic Toolbar Apple dorește să înlocuiască parțial tasta Esc, ea fiind folosită foarte des de către utilizatori.

Cu siguranță mulți dintre voi ați prins acele vremuri în care încărcarea unui joc se făcea prin adăugarea unui casetofon cu casetă la o tastatură, iar apoi o conectați la tv pentru a vă putea juca. Eu țin minte acest lucru, încă de când fratele meu Ghiță mergea la clubul de calculatoare, și îl mai lăsa să aducă acasă acest sistem HC-91 pentru a mă putea juca cu el formula 1.

Dacă ați observat atunci nu exista tasta escape, totul se făcea folosind linii de comandă. Ulterior, varianta pe care am avut-o HC 2000, cu dischetă, vă dați seama ce invenție de la casetă audio la dischetă.

Odată cu lansarea noi tastaturi tactile Magic Toolbar, tasta Esc nu își mai are rostul. Oricum în macOS de foarte puține ori am folosit această tastă, cel mai mult utilizând ⌘+w pentru quit.

tasta esc

În cazul în care sunteți fani Esc și vreți neaparat, o puteți asigna din System Preferences > Keyboard > Modifier Keys, iar de aici puteți adăuga opțiunea voastră.

remapping-escape-key-to-caps-lock-key


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu