Atunci când încalci regulile de circulație cu desăvârșire, nu ții cont de nimic, că doar tu ești cocalar sau doar o proastă care a făcut rost de carnet cu șpagă, nu uita că de acum înainte dacă în 30 de zile nu ți-ai plătit amenda, bagi muncă în folosul comunității.

Sunt curios dacă chiar se va aplica, deși e publicată din 27 august 2014 în Monitorul Oficial. Abia aștept să văd prima știre cu un astfel de caz.

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 629 din data de 27 august 2014 a fost publicată Ordonanţa nr. 17/2014 pentru modificarea art. 9 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.

Astfel, potrivit modificării aduse, în cazul în care contravenientul persoană fizică nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, organul de specialitate al unităţii administrativ-teritorialeprevăzut la art. 39 alin. (2) lit. a), în a cărui rază teritorială domiciliază contravenientul va sesiza instanţa judecătorească în a cărei circumscripţie domiciliază acesta, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama de partea din amendă care a fost achitată. (sursă)

amenda


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu