Dacă nu ați citit deja, vă spun că mulți dezvoltatori de aplicații cer permisiuni ca să vă acceseze contul de Gmail atunci când vă logați pe site-uri folosind Google. Ca să înțelegeți ce înseamnă acest lucru, atunci când vă logați de exemplu pe www.vreausămăfacmare.ro și vă cere să alegeți Google, Facebook sau Twitter după ce vă introduce-ți parola și userul, aplicația preia toate informațiile pentru care a fost creată.

acceseze contul de Gmail

Este exact același principiu ca și pe Facebook unde a fost mega scandalul cu datele utilizatorilor furate și date către Cambridge Analytica după ce utilizatorii au dat acces la aplicații de tip quiz.

Vă recomand, dacă aveți conturi pe Twitter, Gmail, Facebook să mergeți la setări > privacy > apps și de acolo să dați revoke la toate aplicațiile tâmpite care v-au invadat contul (desigur cu acceptul vostru).

Google trece acum printr-un scandal unde mai multe aplicații cereau acces la email cu drept de a citi, scrie și chiar de a șterge mesajele. Dacă nu vă protejați voi, nu vă protejează nimeni.

O recomandare din partea mea, peste tot nu vă logați cu datele de Facebook, Twitter sau Google, folosiți tot timpul un user și o parolă sau o adresă de mail.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG