Defapt, agenții imobiliari sunt cei care “știu totul, de la cum se face până la cum se vinde”. Încep cu nesimțirea, ca apoi să termin cu “de ce nu cumpăr prin agenție”.

Prin 2012, după cununia civilă eu și Delia ne-am apucat să căutăm apartamente cu 2 camere noi iar selecția nu era foarte vastă, piața imobiliară era mai la început și aveai de ales între cartiere la marginea orașului sau apartamente vechi unde să reconstruiești tot în interior.

Ca orice om, am deschis publi24.ro, imobiliare.ro și olx.ro și ne-am apucat de filtrat apartamente cu 2 camere până în 55.000 euro pentru că acesta era bugetul maxim, creditul bancar prima casă pe care îl puteam obține amândoi.

Photo by John Moeses Bauan on Unsplash

După 1 săptămână de lucru de la 8-17 și de vizitat apartamente în toată Timișoara de la 17-22, am ajuns să fim obosiți și să credem că nu ne vom cumpăra niciodată un apartament! Cu cât vedeam mai multe cu atât dorința noastră de a cumpăra un apartament scădea. Toate sunt proaste și scumpe! Între timp, Delia a dat peste o doamnă de la o agenție care s-a “oferit” gratuit să ne ajute.

Am zis, de ce nu, dacă ea vrea hai să vedem. În două zile ne-a dus la exact aceleași apartamente pe care le văzusem săptămâna trecută și cu stupoare încerca să ne bage pe gât un apartament din Lipovei cu 2 camere știl E, urât, cald, etajul 1, plin de moși și pe deasupra ne mai cerea și 1500 euro comision pentru tranzacție. Bă mă lași!

Acum încerc să vând un apartament cu 3 camere, complet mobil, renovat recent la un preț cu mult sub piață în zona lui și dau numai peste proști.

Și acum să vă spun ce fac agenții:

 • te sună, programează o întâlnire și apoi nu mai vine;
 • te sună că ajunge în 10 minute și apoi nu îți mai răspunde la telefon nici după 30 minute. Când dai de el, îți spune că a venit cu clientul, a văzut blocul nu i-a plăcut și a plecat. Și pe mine nu mă anunți, mă lași să te aștept? Nu l-am mai dus pe David la înot pentru că întârziasem cu peste 45 minute + 25 drumul până acasă, din cauza unei agente;
 • te sună, îți spune că vine cu client, iar când ajunge, ea vrea doar să facă poze. Și de ce mă minți?
 • Ieri mi s-a întâmplat încă una: străbat tot orașul, îl sun și îi spun că întârzii 15 minute pentru că e trafic, îmi spune că este ok și mă poate aștepta. Ajung la apartament, mă uit în fața blocului, în spate, nici urmă de mașină nouă sau de vreo persoană care să aștepte. Îl sun și îmi răspunde în flegmă, că a plecat.

Astăzi am refuzat primul agent, i-am spus că toate detaliile sunt pe internet, poze și orice alte informații le găsește online. Nu sunt interesat să vând prin agenție și punct!

Așa că dragilor, dacă sunteți în căutarea unui apartament, intrați pe imobiliare, olx, publi24 și căutați după apartamente vândute de proprietari, iar cei 2000 euro pe care i-ați fi dat agenției/agentului vă cumpărați mobila de bucătărie, frigider, aragaz, oglindă, masă, scaune, televizor, covoare, perdele, etc.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Și eu am dat de jeguri de genul astora când căutăm apartament.
  Ba mai mult, am auzit de cazuri de persoane care nu voiau să își vândă apartamentul prin agenție, dar găseau anunțul lor repostat de agenții

 • Asta fac toți, și eu după ce l-am pus pe olx și alte site-uri au luat, crop și l-au pus la alt preț cu 1000 euro mai puțin decât al meu. Eu îl aveam la 75 ei l-au pus la 74.

 • Buna ziua. Imi pare rau pentru experiențele neplăcute prin care ati trecut, dar țin sa va trag atenția asupra faptului ca nu e bine deloc sa generalizați, pentru ca nu lucrurile nu stau chiar asa. Ca in orice domeniu, si in imobiliare sunt imperfecțiuni dar acest lucru nu ar trebui sa va îndreptățească sa afirmați ca “agenții imobiliari sunt nesimțiți”. Sper ca pe viitor sa aveți șansa sa cunoasteti un agent imobiliar profesionist si va schimbați părerea. Mult succes!

 • Buna @oana
  Ai dreptate nu toti, doar majoritatea. Nu aveti de ce sa va para rau, asa cum nici mie nu imi pare rau cand vand produse care se gasesc la concurenta la jumatate de pret si proaste, pentru ca nu e vina ta sau a mea. Asta e sistemul. Traim din experiente, ca de vorbe suntem satui. Iti doresc succes in ceea ce faci, dar mie imi place sa vorbesc direct cu vanzatorii sau clientii fara “intermediari”. Toate bune.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu