Ei bine dacă ai făcut update recent la aplicația Homebank a celor de la ING și ai un sistem Android trebuie să știi că nu o poți folosi dacă sistemul tău este custom rom sau rootat.

Because safety!

De câteva zile văd oameni care se plâng că nu mai pot utiliza aplicația, iar când sunt întrebați aceștia răspund că au sistemul de operare modificat.

Momentan nu există un fix, nu cred că cei de la ING vor modifica această setare de securitate. Știu că în trecut, multe aplicații din App Store nu puteau fi instalate pe motiv de jailbreak, adică modificare a sistemului de operare.

De ce ți-ai pune un custom rom, de ce ți-ai modifica sistemul? Doar pentru niște teme sau niște mizerii de iconițe?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • Pentru că unii au niste Samsunguri* la care ori nu au mai primit actualizări, ori le merg greu

  *Valabil și pentru alte mărci

 • Beneficii root: adblocking system wide (inclusiv aplicații), mai mult control la permisii sau chiar bypass, scap de toate aplicațiile sau serviciile de care nu am nevoie, custom kernel pt nevoile mele. Pe langa asta prefer sa am drepturi de administrator la un device pe care îl dețin.

 • „De ce ți-ai pune un custom rom, de ce ți-ai modifica sistemul? Doar pentru niște teme sau niște mizerii de iconițe?”

  Daca nu ai habar de rooting si de avantajele si beneficiile sale, de ce comentezi aiurea si stupid?

  „Pasionat de gadget-uri, de iOS, Apple, iPhone și iPad. Posesor de iPhone Xs Max, iPad 3 retina, Apple TV 4, Apple Watch 4 și Macbook Pro 13 retina”,

  ahh ok, se explica….

 • @nea-alex „avantajele și beneficiile sale”, te rog explică-mi 2 avantaje și 2 beneficii.

 • Este praf, cu diferenta ca nu stii ca esti praf… si prin urmare mergi pe strada cu capul sus zambind cu multa incredere… – ignoranta insotita de aroganta, nu e ceva nou!

 • Sigur, dupa cum spuneam – tu poti sa fii convins de absolut orice in legatura cu tine, dar asta nu inseamna ca obligatoriu convingerile tale si reflecta realitatea/
  2 mari avantaje ca sa obtii controlul unui device pentru care ai platit:
  – posibilitatea de elimina definitv reclamele in toate aplicatiile
  – posibilitatea de a face backup-uri regulate si selective (complete – OS si apps; sau doar pentru orica vrei tu si cand vrei tu), astfel incat la o reinstalare (de OS sau doar pentru un app, sau 2-3…) sa nu mai muncesti ca idiorul

  Al 3-lea avantaj (indirect, insa imposibil de evaluat in cifre) este acela de a nu ramane prost – sinapsele si intregul creier ti se restructureaza si invata sa lucreze dupa alti parametri decat la gastele de pe strada!

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu