De dimineață la Digi FM am aflat că a trecut deja 1 lună de zile de când noul RCA a fost modificat, iar efectele deja se simt. Adică, șoferii care nu au făcut accidente în ultimii ani, vor plăti noi asigurări RCA chiar și cu 40% mai mici, iar cei care au făcut accidente vor plăti chiar și cu 180% mai mult, ceea ce este foarte bine.

Defapt, procentul pentru cei care nu fac accidente ar trebui să fie mai mic, așa cum era înainte la bonus malux maxim de 60-70%.

noul rca

Știu că s-a discutat intens, ce se întâmplă în cazul unui accident, iar cel în cauză are o asigurare RCA de tip Euroins sau alte companii care nu plătesc sau sunt cu un picior în groapă. Urma ca cel care a fost accidentat să își repare mașina acolo unde are el RCA, iar compania să își recupereze banii de la asiguratorul celui vinovat.

Adică, eu am la Groupama iar cel care m-a lovit are la Euroins. Eu mă duc la un service autorizat al celor de la Groupama, îmi fac mașină iar apoi ei își recuperează banii de la Euroins. Nu știu dacă s-a implementat, dar mă interesez.

Cum și când, asta nu știu, dar în acest mod vor dispărea fraudele, pentru că banii trebuie să circule.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG