În iOS 13.5 beta lansat zilele trecute de Apple, prin aplicația COVID-19 creată de aceștia se pot trimite notificări (beacons) către alte terminale din apropiere atunci când cineva își “face testul” și prezintă simptome specifice virusului.

COVID-19 Screening Tools by Apple

În aplicație sunt mai multe întrebări la care trebuie să răspunzi, iar în urma răspunsurilor acestea sunt analizate și pot indica sau nu o infecție cu corona virus. În cazul în care te aflii afară sau într-un magazin această aplicație poate trimite notificări către alte terminale iPhone din zona respectivă.

Atât Apple cât și Google lucrează la un astfel de sistem de notificare privind expunerea utilizatorilor la COVID-19. Aceștia au trimis către dezvoltatorii de aplicații un nou SDK / API pentru a putea fi implementat în următoarea versiunea de iOS sau Android care va fi lansată în viitorul apropiat.

Cum funcționează?

Folosind un telefon mobil și tehnologia bluetooth, aceasta măsoară modul în care relaționează oamenii între ei și cât de aproape intră o persoană în contact cu alta în public. Datele introduse în aplicație sunt esențiale fără acestea nu pot oferi informații concludente din acest motiv utilizatorii trebuie să dea “allow” aplicației atunci când o instalează.

COVID-19 Exposure Notification
Photo: idropnews.com

Aplicația trimite o notificare atunci când două persoane sunt aproape să intre în contact una cu cealaltă fiind la mai puțin de 3m.

Datele se trimit o singură dată pe zi către Apple, aceștia urmează să analizeze în baza de date dacă există o potrivire cu o persoană infectată cu COVID-19.


#update

Cum vor funcționa aceste notificări? Aici un exemplu.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu