Mulți dintre noi s-au confruntat cu modul de recuperare a unui cont iCloud după ce și-au schimbat numărul de telefon sau și-au uitat parola de la contul Apple.

iCloud Account Recovery

Serviciul se numește iCloud Data Recovery Service și funcționează folosind două opțiuni: alegerea un contact și o cheie generată la cerere.

  • iCloud Recovery Contacts
  • iCloud Recovery Key

iCloud Recovery Contacts

Pentru a putea folosi această opțiune trebuie să aveți instalat iOS 15 și să mergeți în SettingsApple IDPassword & Security Account Recovery. iRC poate fi accesat și de pe macOS Monterey ce va fi lansat în această toamnă.

De aici puteți alege o persoană apropiată vouă care să vă ajute să vă recuperați datele în caz de nevoie. Trebuie să fie cineva de încredere. Această persoană nu va avea acces la datele tale însă te va ajuta să îți recuperezi contul și datele aferente lui.

iCloud Account Recovery Contact

iCloud Recovery Key

Folosind a doua opțiune și anume iRK, puteți genera o cheie cu ajutorul căreia să aveți acces la datele voastre. Este important ca această cheie să fie stocată în mai multe locuri (iCloud, Google Drive, telefon sau aplicație de management a parolelor) și să aveți ușor acces la ea în caz de nevoie.

iCloud Account Recovery Key

Acest serviciu oferă acces datelor din iCloud în cazul în care contul a fost blocat, acesta putând fi accesat doar de pe adresa iCloud.com folosind un MacBook sau un alt laptop.

De reținut faptul că se pot recupera doar poze, note, remindere sau backup-uri. Din cauza politiciilor de securitate nu se pot recupera informații criptate ca cele din Keychain, Screen Time sau Health.

iCloud Data Recovery Service can help you get your data back, including photos, notes, reminders, and device backups. The service requires Apple to maintain access to your data to help you recover it. For your privacy, Apple can’t access or help you recover your end-to-end encrypted information, such as Keychain, Screen Time, and Health data.

iCloud Data Recovery Service lets you view your photos, notes, reminders, and other files on the web at iCloud.com, without requesting access from your Apple device first.

Toate acestea sunt disponibile începând cu iOS 15, iar persoana de contact trebuie să aibe și ea instalată ultima versiune altfel nu poate fi adaugată ca și persoană de contact în caz de recuperare a datelor.


PS: Eu nu înțeleg un singur lucru, bun ți-ai uitat parola de la Apple ID, urmezi pașii și o resetezi folosind numărul de telefon/email sau telefonic sau ți s-a furat telefonul și l-ai blocat, indiferent de situație datele tale sunt pe iCloud. Îți cumperi un nou iPhone, bagi Apple ID și ai totul înapoi pe iPhone.

De ce aș intra pe web ca să caut date sau informații?! Poate mă lămurește cineva că mie îmi dă cu virgulă. Sunt două noi opțiuni care se adaugă la cele deja existente, asta e bine, dar nu văd logica.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu