O rușine mai mare nu știu dacă există, să mergi acasă, să vină vecinii să te întrebe ce ai făcut la bacalaureat și tu să zici că ai picat sau că nu l-ai luat cu note de 1, 2 și 3. Am o vorbă, „pe vremea mea …” se făcea școală, se știa de repect pentru profesori, pentru oamenii în vârstă, se știa de rușine, se învăța că doar nu puteai să iei 4 ca prostu la geografie că nu știi care este cel mai înalt vârf din România, dar să ajungi tu la 19 ani să nu știi o boabă de materie, indiferent de care discutăm, să mergi la bac ca la birt să îți bei cafeaua și să fumezi 5 țigări, mi se pare strigător la cer.

De la un copil până la 100, să nu promoveze NICI UNUL examenul de bacalaureat mi se pare imposibil. Ei bine, nu atât de imposibil, în Timiș sunt 3 licee, iar în Arad 2 licee care nu au avut nici măcar un elev promovat. Sunt convins că mai sunt și altele în țară.

Pentru ce mai există aceste unități de învățământ? Doar că să mănânce bani? Închise, iar copii la sapă, la muncă, dacă școala nu e bună, măcar să muncească pământurile abandonate de cei care odinioară le arau și le munceau.

Foto: hazmedia.ro
Foto: hazmedia.ro

Ca să vezi, chiar „minunatul” copil al Gabrielei Firea Știrea a avut exemplar, nota 1.25 la română, 1.25 la matematică și cred vreo 1.5 la istorie. Important este faptul că are iPhone, tabletă, mașină scumpă, pentru ce dracu mai mergem la școală?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu