In cursul zilei de astazi Facebook a anuntat ca o noua bresa de securitate a afectat Facebook Groups. Mai exact peste 100 de aplicatii ale mai multor dezvoltatori au accesat datele utilizatorilor incluzand numele si poza de profil.

foto: thehackernews.com

Tipurile de aplicatii care au accesat aceste date sunt cele de management pentru social media si unele de video streaming oferind acces la datele utilizatorilor tuturor celor care aveau drepturi de management al grupului.

Dupa o luna de zile de la scandalul Cambridge Analytica Facebook a modificat API-ul limitand accesul aplicatiilor doar la numele grupului, numarul de membrii si continutul postarilor. Pentru a avea acces la alte date, utilizatorii trebuiau sa isi dea acordul, ceea ce nu s-a intamplat.

Momentan nu stie cati useri sunt impactati pentru ca Facebook nu a dat o cifra, insa a blocat accesul la aceste date apasand probabil butonul magic „revoke all” 😀

„Although we’ve seen no evidence of abuse, we will ask them to delete any member data they may have retained, and we will conduct audits to confirm that it has been deleted”

Hai cu amenzile pe ei, ca prea au bani!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu