Astăzi, cei de la HMD Global au anunțat noul terminal Nokie 8 Sirocco, împreună cu Nokia 1, Nokia 8810 și Nokia 7 Plus. Unele dintre ele vor veni echipate cu noul sistem de operare Android Go Oreo Edition, dar nu și Nokia 8 Sirocco care va fi propulsat de Android Oreo 8.1

Design-ul se aseamănă foarte mult cu Samsung Galaxy S7, doar că mai pătrățos, cu ecran rotunjit pe margine,   având 95% ecran, margini subțiri și fără mufă jack pentru căști, tocmai pentru a face loc altor componente.

nokia 8 sirocco

Telefonul este subțire, mic și ușor, ecranul fiind protejat de o sticlă 3D Corning Gorilla Glass. Camera foto este produsă de Zeiss, specific Nokia de ani de zile, cu un unghi de vizualizare larg de 12mpx combinat cu 13mpx cu 2x zoom optic pe spate, iar pe față o cameră de 5mpx cu unghi larg pentru selfie-uri. Există și un mod Pro Camera, care oferă mai multe opțiuni dar și un control mai bun al setărilor camerei în timpul fotografiei.

Sunetul poate fi înregistrat de cele 3 microfoane încorporate pentru a oferi un sunet dinamic de 24-bit. Poate înregistra chiar și în zgomot foarte puternic de până la 132 dB. Telefonul are 6GB de RAM și 128GB memorie internă. Sistemul preinstalat este Android Oreo cu suport pentru programul Android One.

Noutatea este că Nokia 8 Sirocco suportă încărcarea wireless și poate fi încărcat în 30 minute până la 50%. Nokia spune că este cel mai rapid terminal pe care l-au conceput până acum, fiind propulsat de Snapdragon 835 SoC.

Partea cea mai tristă, este că prețul său este de 800€, probabil 850€ la noi. Scump, foarte scump pentru un Nokia. iPhone X costă 5200 lei, Galaxy S9 costă 3800 lei, deci nu cred că cineva va alege Nokia 8 Sirocco.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu