Luni începe distracția tehnologiei la Barcelona în evenimentul #MWC2018 și aduce noutăți privind sistemul de operare conceput de Google, numit Android Go Oreo Edition dedicat terminalelor mobile low-medium cost de până în 100$.

În această toamnă se vor împlini 10 ani de când Google a creat sistemul de operare Android. Astăzi, sunt pe piață aproximativ 2 miliarde de terminale mobile de la 1300 de branduri.

android go oreo edition

Anul trecut a fost lansată o variantă numită Android Oreo (Go Edition) pentru terminalele cu 1GB de memorie. Telefoanele până în 50$ trebuie să funcționeze corect chiar și pe specificații mai slabe, dar care să ofere o experiență unică utilizatorilor. Aplicațiile, memoria și puterea de procesare sunt regândite, astfel, să ruleze mai rapid pe resurse mai puține.

După evenimentul mobil al anului din Barcelona, vom putea vedea noul Android Go Oreo Edition pe viitoarele terminale ce vor fi lansate, low cost sau medium range. Sunt curios dacă un astfel de sistem de operare poate fi utilizat și pe un terminal de top, cum ar fi Galaxy S9 sau Note8.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu