Google a lansat oficial ChromeOS Flex primul lor sistem de operare în cloud care poate fi instalat pe orice sistem PC sau Mac vechi care nu mai pot rula sisteme de operare actuale.

Modele vechi de PC și Mac pot instala oficial Google ChromeOS Flex

Chiar și vechiile Mac-uri au sisteme de operare care funcționează relativ bine dacă exită suficient RAM și o variantă de SSD în loc de hard-disk cu platane. Eu am un MacBook White Unibody Late 2009 cu un SSD Samsung EVO pe el și merge destul de bine chiar dacă nu pot instala ultima versiune de macOS 12 actuală.

Astfel, dacă aveți calculatoare vechi cu Windows XP, 7 sau Mac, aveți nevoie de doar 16GB de stocare pentru acest tip de sistem de operare bazat pe cloud. Instalarea lui se face cu ajutorul unui stick bootabil.

Pe începutul anului Google a lansat varianta beta pentru acest sistem de operare ChromeOS Flex unde cine dorea putea să îl instaleze și să îl testeze. De acum este oficial, fiind reparate peste 600 de probleme găsite de utilizatori în varianta beta. În 2020 cei de la Google au cumpărat compania Neverware care oferea soluții cloud (CloudReady) pentru cei care nu aveau un calculator performant.

Același lucru se poate face și cu Boosteroid care este tot o soluție cloud doar că e pentru gaming și vă dă posibilitatea să jucați jocuri care cer multe resurse, iar calculatorul vostru nu le îndeplinește este suficient să folosiți orice calculator cu browser instalat.

ChromeOS Flex are același look ca și ChromeOS sistemul oficial al celor de la Google care vine instalat pe laptopurile lor Chromebook. Singura mențiune aici este că Google Play Store nu poate fi instalat pe ChromeOS Flex datorită anumitor limitări.

Înainte de a îl instala, puteți încerca să îl rulați direct de pe stick și să vedeți cum se comportă, iar dacă vă place install. Aici aveți ghidul de instalare.

Sursă: macrurmors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu