Fie că ești sau nu mitic, iată că mersul cu metroul este o adevărată aventură dacă nu știi să folosești cartela de metrou. Primăria și Metrorex au schimbat porțile de acces la metrou, au renunțat la vechii turnicheți și au pus uși batante de sticlă. Au uitat să pună acțibildele corect, motiv pentru care sunt invers.

De fapt nu sunt invers, sunt puse bine însă sistemul a fost gândit pe dos, deci cartela nu merge cu săgeata înainte, ci înapoi. Și de aici infernul. Toată blogosfera a început să scrie și să se plângă că ce proști sunt ăștia.

foto: Oscar Soderlund

Părerile sunt împărțite, unii sunt de acord că cei de la Metrorex și PMB au greșit, alții zic că cei care au făcut caietul de sarcini nu au specificat cum să fie mecanismul, alții zic că Dragnea e de vină sau Iohanis, alții zic că Pomohaci, cine mai știe. Cert este că nu funcționează cum trebuie, iar sistemul intern din porți numai poate fi schimbat, asta e clar.

Soluția trebuie să fie simplă, ori schimbă cartelele ca să fie corecte, ori schimbă acțibildele de pe porți.

Până una alta, miticii s-au descurcat și au reușit să folosească cartelele corect.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Deci dacă oamenii urmează niște instrucțiuni (i.e. niște săgeți) și lucrurile nu merg, înseamnă că oamenii sunt proști?

 • @ionut-staicu in special miticii. Daca vezi ca nu merge pe o parte o suci pe cealalta poate merge.

 • Mai citește o dată ce ai scris. Extrapolând, poți spune că:

  1. Dacă telecomanda de la TV nu funcționează, ar trebui să încerci să o ții invers;
  2. Dacă mașina nu pornește când dai la cheie, poate ar trebui să încerci să verifici roțile;
  3. Dacă instrucțiunile de asamblare pentru un scaun IKEA nu se potrivesc, poate ar trebui să încerci să asamblezi o veioză cu piesele alea;
  etc.

  Faptul că v-ați prins că lucrurile sunt pe dos – deci greșite – nu vă face mai deștepți ci doar mai obișnuiți cu o primărie ce nu vă respectă și vă toacă banii aiurea.

 • Romanul se descurca, indiferent de situatie. Faptul ca primaria, guvernul si restul isi bat joc de noi, este rezultatul alegerilor facute de fiecare dintre noi. Din pacate majoritatea sau minoritatea decide.

  1. Daca telecomanda nu merge da o suci invers. Daca nu merge nici asa ii schimbi bateriile. Nu merge, cumperi alta.
  2. Daca masina nu porneste, verifici becu de la motorina, ridici capota te uiti la ulei si apoi verifici si rotile ca sa stii daca pornesti oare poti sa pleci?
  3. Daca instructiunile nu se potrivesc suni la relatii clienti si faci reclamatie. Daca nu te duce capu cumperi un serviciu de asamblare scaun si gata. S-a rezolvat.

 • Daca nu te duce capu cumperi un serviciu de asamblare

  Păi și dacă ăia ți-l asamblează greșit, ce faci? Îl folosești așa, asamblat greșit? Sau faci o reclamație?

 • @ionut-staicu dupa posibilitatile mintale ale fiecaruia 🙂

 • Nu îți înțeleg răspunsul; hai să pun altfel întrebarea: dacă tu ai vrut un scaun cu spătar iar cel care îți asamblează scaunul îți pune spătarul invers (cu curbura în interior) ce faci? Aș vrea un răspuns concret.

 • Ca să îți răspund la întrebare @ionut-staicu
  DACĂ EU am solicitat să mi-l pună cu curbura în interior, atunci sunt prost și tac, dacă eu am solicitat să îl pună în exterior, îl pun să îl reasambleze. Pentru că banii mei și pentru că așa am comandat!

 • Cu respect pentru gandirea si logica fiecarui individ , ar trebuii sa ne facem cumva viata mai usoara ,asta nu inseamna ca din vina unora restul trebuie sa traga ponoase,referitor la cartelele de metrou,nu este vina calatorului ca noile aparate de acces au invers mecanismul de citire,ori se vor schimba tiparitura de pe cartele ori vor trebuii sa afiseze mai Citet sistemul de introducere !!! Oricum timpul de citire a cartelei este dublu (cronometrat !!!) Iar logica cum ca aceste aparate sunt mult mai avantajoase pentru acces si respectiv evacuare in caz de Doamne fereste ,este total gresita, trebuie umblat mai repede la efectuarea de exercitii de evacuare in caz de calamitate ,multi nu stiu unde se afla si la fel ca la oi ,daca nu exista unu ,doi ciobanii se alege praful… cu respect si poate invatam sa ne apreciem mai mult noi ca si oameni ,cei ce ne conduc oricum nu ne respecta :):( Bafta

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu