Probabil din cauza utilizării sale “excesive” Microsoft a decis ca din ianuarie 2020 să renunțe la Cortana pentru iOS și Android și să o porteze în Office 365, adică în suita lor de word, excel, powerpoint sau acces.

cortana pe iphone

Sincer, cred că este o mutare care nu va aduce nici un fel de valoare pentru Microsoft, mai ales că nu o să apelezi la o asistentă ca să îți completeze niște celule, poate da, vrei să îți scrie un text în timp ce tu îl dictezi pentru că îți este lene să scrii.

To make your personal digital assistant as helpful as possible, we’re integrating Cortana into your Microsoft 365 productivity apps. As part of this evolution, on January 31st, 2020, we’re ending support for the Cortana app on Android and iOS in your market.

În 2015 când s-a lansat Windows 10 se zvonea că aplicația în sine, Cortana va ajunge și pe iOS. Abia prin martie 2017 am reușit să o instalez și apoi să o dezinstalez că oricum este useless. Varianta pentru iPad abia în primăvara lui 2018 a disponibilă, iar după nici 2 ani dispare.

Momentan nici Siri nu folosesc tocmai pentru că nu este în limba română. Oricum nu îi văd utilitatea momentan decât să îți arate un contact, un mail sau să îți spună cum va fi vremea.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu