Prototipul Mercedes Vision EQXX este prima mașină electrică care depășește 1000km autonomie cu o singură încărcare. Mașina a fost testată pe 05 aprilie 2022. Punctul de plecare a fost Sidelfingen lângă Stuttgart, au trecut Alpii Elvețieni, apoi prin nordul Italiei și s-au oprit în Cassis pe Coasta de Azur.

Mercedes EQXX concept 1000km side

După 12 ore de condus și 1008 km parcurși pe bordul mașinii Vision EQXX autonomia rămasă era de 140 km. Temperaturile au fost fluctuante, de la cald la rece prin Alpii Elvețieni urmând apoi o zonă caldă pe coasta franceză. Este impresionant ce au reușit să facă cei de la Mercedes, asta înseamnă că viitorul mașinilor electrice abia începe.

O autonomie de 1000 km eu zic că este extraordinară pentru o mașină electrică, insă încărcarea ei nu se va putea face folosind un fast charger.

Mașina are o greutate de 1755 kg din care bateriile cântăresc doar 495 kg cu 30% mai puțin decât SUV-ul Mercedes EQS. Nu are încărcare rapidă și este răcită cu aer în loc de lichid. Motorul este creat împreună cu echipa de Formula 1, tracțiune spate cu o putere de 241 cai putere iar bateria are o capacitate de 100kWh.

Dacă iasă pe piață în această variantă, va fi o alternativă mult mai bună decât o Tesla unde pe lângă mașină există și partea de ecosistem ceea ce lipsește celor de la Mercedes momentan.

Vă place cum arată Vision EQXX?

Sursă: topgear.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu