Compania Mercedes are în plan să renunțe la dealeri și la beneficiile acestora, iar vânzările de mașini să fie trecute în online după modelul celor de la Tesla.

Mercedes va renunta la dealeri si va trece in online ca Tesla

Se pare că cei 2 ani de pandemie le-au deschis ochii celor care se gândesc la viitor și vor să facă modificări. Astfel, Mercedes este prima companie care se gândește să treacă totul în online unde oricine își poate configura o mașină în funcție de opționalele dorite și să o primească acasă fără să mai stea de vorbă cu agenți de vânzări care vor să îți vândă ce cred ei nu ce vrei tu.

Inițial numărul dealerilor Mercedes va fi redus cu 10% la nivel globlal și cu 20% în Germania, urmând că în 2025 compania să vândă 80% din mașini online. Suportul și comunicarea cu clienții se va putea face în mediul online atunci când este nevoie.

Această modificare de trecere în online ar scuti Mercedes de taxe, salarii și alte costuri ce ar putea fi reduse din prețul final al mașinii crescând astfel numărul clienților. Asta doar dacă Mercedes nu se haloșește și vor lua ei toți banii, iar prețul mașinii rămâne la fel de ridicat.

Sursă: piataauto.md


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu