Știrea de astăzi este despre Mercedes EQC primul SUV electric al germanilor de la Mercedes. După ce anii trecuți a schimbat linia de design pentru toate seriile iată că lupta mașinilor cu emisii 0 începe să adune tot mai mulți spectatori (clienți).

Pentru că este un segment care în următorii ani va crește foarte mult, 10 aș zi ce eu, mașinile electrice vor avea o preponderență de 70% vs 30% pentru mașinile clasice pe benzină pentru că cele diesel vor dispărea în câțiva ani. Volvo și-a anuțat deja intenția de a nu mai produce mașini diesel, totul ducându-se către benzină și electric.

Producția va începe anul viitor, 2019, va avea două motoare electrice care pot să hrănească 408 cai frumoși. Testele efectuate spun că autonomia lui va ajunge până la 400km pentru o singură încărcare.  Viteza maximă este limitată la 180km/h cu un sprint de 5.1 secunde de la 0-100km/h.

Bateriile sunt de 80kWh și pot fi încărcate cu prize de până la 110kW, oferind astfel o încărcare de 80% în doar 40 minute.

Bordul este totul electronic îmbrăcat în piele și cusut manual pe margini. Detaliile din interior sunt de luat în seamă tocmai pentru că Mercedes nu oferă „ieftinituri”.

Și acum să vedem realitatea, cei 450km utilizați vor fi undeva la 300-350km autonomie pentru că vorbim de faruri, display, radio/mp3 sau bluetooth și A/C pornit care consumă cel mai mult. Prețul de pornire este de 80.000 euro iar în funcție de dotări crește.

Dacă mă gândesc bine, tot varianta Tesla rămâne o opțiune, cred, mai ieftină decât Mercedes EQC.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu