De ceva timp tot citesc, pe net diverse articole, în care unii sunt mai mult sau mai puțin, frustrați că x sau y sau z dat o dumă, o beșină sau a „furat” un articol, l-a scris și el, dar „a uitat” să zică de unde l-a luat.

Hai mă, ție frică că îți fură cei 1% din trafic? Cei care intră la tine să te vadă sau doar să îți citească titlurile? Pe bune? Momentan, pentru că nu există o lege a blogging-ului, sau a „muncii prestate” nu văd de ce tot insisti cu a furat, a ciordit, nu a citat sursa, a copiat de acolo și de acolo, a mai scris el, dar nu ți-a dat link, vai a căzut cerul pe tastatură și crește pateul.

Dacă tu ca om consideri că informația respectivă trebuie dată și la alții și vrei să arăți cititoriilor tăi că te-ai inspirat de undeva sau ai preluat ceva de undeva e de bun simț să scrii. Fie că e în colt, fie că e la început, fie că e la sfârșit, dar fă-o atunci când e necesar, dacă nu taci și suferă!

citarea-sursei

Cu toții avem materiale proprii, avem discuțiile noastre și avem felul nostru de a scrie, dar niciodată nu încerca să scrii sau să fii altcineva! NU îți va ieși.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • mare adevar zici, am scris si eu multe acum 5 ani dar m-am lasat de treaba asta, ma ocup numa de programare.
  Au fost copiate si articolele mele, partea interesanta ca a preluat si imaginea. Imaginea respectiva era o schita facuta de mine si fotografiata cu un iPhone, am discutat prin mail, forum-uri si baiatu tot nu a vrut sa recunoasca. Firma lui se cheama 4seo (punct) ro

  Iti dau mare dreptate la ce zici, oricum un articol e mai interesant cand iti da un link extern, sa intri mai adanc in informatie, chiar cresti si in Google cand dai link-uri unde trebe 🙂 dar ei vor sa fie unicati, e imposibil.

 • @petre-ilciuc îți dai seama că nu aveai ce să discuți cu el. Doar după domeniu îmi dau seama ce mare specialist era 🙂
  Eu consider, sau cel puțin așa mă ghidez eu, fie că vorbim de un articol românesc sau unul străin, îl citesc și îl scriu cu, cuvintele mele, iar dacă merită aprofundat, las link către el, iar cine vrea îl citește în întregime așa cum a fost el scris de titularul său.

  Zoro poți fi pentru o zi, nu mai mult 😀

 • Am si eu articole la greu furate. Google, fata de anii anteriori, te baga mult mai mutl in seama acum. Totul este sa dovedesti.
  Cat despre legea a blogurilor: nu exista. Poti insa sa-l dai in judecata pentru proprietate intelectuala.
  Dar cine sta sa se judece?

 • @marius pentru proprietate intelectuala? Si sa ii faci ce? Demonstrezi ca ti-a furat 10 randuri? Sau ca s-a „inspirat” de la tine?

  Eu nu copiez, rare sunt datile cand le pun in quote, in rest, transcriu stirea/articolul prin cuvintele mele.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu