Mai puține dispozitive, calitate mai bună? Ce va alege Apple să facă după legea Trump

by on Mar 7, 2018, 15:25
4 31

Știm cu toții că produsele Apple sunt produse în China și asamblate tot în China, iar o parte din ele în US. Trump vrea să introducă taxe suplimentare pentru importurile din China pentru a propulsa producțiile proprii și a scădea importurile. Vom avea o calitate mai bună atât software cât și hardware?

Apple a recunoscut că dorește să se concentreze pe calitatea software din iOS astfel încât iOS 12 să nu urmeze aceleași probleme, greșeli ca și iOS 10 și 11.

Automat taxele se vor resimți în costurile companiei Apple, iar pentru a acoperi aceste costuri trebuie să facă o mișcare inteligentă, însă care va fi aceasta? Apple vinde produse premium, la prețuri mari, astfel își poate acoperi toate costurile de producție, marketing și investiții, însă acum va trebui să aleagă între:

  1. a dezvolta local prin firmele/producătorii din US și să importe mai puțin din China
  2. să reducă prețul produselor și automat din profit.

Tu ce crezi că vor face?

4 COMMENTS

  1. […] În scandalul Trump versus China și taxele din importuri s-ar putea să aibe pierderi pentru ambele părți la început, dar pe termen lung un profit mai mic pentru companiile mari în genul Apple care depinde de mâna de lucru ieftină. Dacă legea va trece, Apple ar putea fi interzisă în China ca și contra-măsură. […]

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!