În noiembrie 2021 Apple a anunțat un program de service numit Self Service Repair prin care vom putea să ne reparăm singuri produsele Apple. De la Apple Watch la Apple TV, iPhone, iPad sau Mac. Manualele pentru fiecare produs pot fi găsite accesând acest link.

Self Service Repair Store by Apple

 

Magazinul online de unde se pot comanda piese și accesorii pentru a putea repara un iPhone este funcțional de astăzi. Adresa este https://www.selfservicerepair.com/home

În acest moment poate fi utilizat doar pentru clienții din Statele Unite, urmând ca pe viitor și alte țări să poată beneficia de acest program. Sunt sigur că avem doritori care vor să își repare singuri telefonul de 8000 lei 🙂

Este interesant faptul că Apple pune la dispoziție un kit de accesorii necesare pentru reparație care poate fi închiriat timp de 1 săptămână la prețul de 49$. Acest kit este diferit în funcție de modelul de iPhone pentru care dorești reparația. Tehnicienii Apple verifică fiecare kit înainte de livrare, banii și se blochează pe card, iar după 7 zile trebuie înapoiat. Dacă acesta prezintă urme de distrugere sau sunt stricate vei fi taxat pentru acea piesă stricată (nu știu prețul). Pentru fiecare zi de întârziere vei plăti penalități.

Ca să se asigure că nu îți comanzi alte produse, Apple a implementat un form unde trebuie utilizat Serial Number sau IMEI precum și ID-ul manualului de service corespunzător dispozitivului selectat de tine.

Detalii iPhone si piese de service

Momentan pentru noi, singurele chestii interesante sunt manualele de service pentru produsele pe care le deținem. Trebuie să știți că acestea sunt în engleză, probabil în 10 ani vor fi traduse și în română.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu