Bravo Apple!

Așteptam de mult timp o schimbare și iată că a venit. De astăzi avem un Macbook Pro 15 inch mult mai subțire, mult mai perfomant și mult mai capabil. La pachet cu un nou Trackpad cu Force Touch, vine și cu tastatură multitouch retina denumită simplu Touch Bar.

Probabil următorul model va rămâne fără Trackpad acesta fiind înlocuit de noul Touch Pad.

Macbook Pro 15 inch e mult mai subțire, mult mai performant și mult mai frumos.

După conferință pot să vă spun că aplicația TV pentru Apple TV nu mi se pare o chestie wow, deloc, chiar dacă ea îți oferă posibilitatea de a folosi/utiliza/vedea de pe un dispozitiv pe altul o emisiune/sport. E cam la fel cu Universal Clipboard și Handsoff. Cam useless. Dar hey, vor fi „atâția” care au nevoie de ele.

Minecraft, nu l-am înțeles și probabil nu îl voi înțelege, dar este important că va ajunge și pe tvOS. Pe lângă în utilitatea Touch Bar Apple a prezentat și Photoshop + Final Cut Pro X.

O mică comparație între un Macbook Air de 13 inch și un Macbook Pro 13 inch. Dimensiunile sunt destul de vizibile, astfel, noul ecran mai colorat, mai luminat, aproape de margini îți oferă o claritate mult mai bună.

macbook-air-vs-macbook-13

S-a renunțat la porturi, au rămas doar 4x Thunderbolt, prin care putem adapta diverse. Type-C to hdmi, vga, usb, lightning sau Display Port. Folosind maxim 3 porturi putem conecta la ele prin HDMI sau Display Port două monitoare cu rezoluție 5K, în videoclip s-au folosit LG special concepute pentru Apple, dar și un sistem RAID cu mai multe HDD.

macbook-15-display-port-raid

Din păcate pentru noi, românii prețurile nu sunt chiar așa de accesibile. Specificațilile sunt decente, i5 sau i7, placă video dedicată sau creată special, memorie 8 și 16GB, iar ca și spațiu de stocare același 250GB prin SSD. Nu mai simplu era un 512 sau un 1TB? Sincer acum.

Toată conferința s-a axat pe noul Touch Bar, motiv pentru care vânzările Apple trebuie să crească, astfel vor intra în al doilea an pe minus. Sunt mișto, mi-ar place varianta de 15, dar e prea scumpă!

Cel puțin în România, aceste produse vor fi în euro, dar vor avea și câteva sute în plus. Adică eu mă aștept ca varianta simplă să fie 1700 euro, 2000 euro și 2700 euro.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu