Piața imobiliară din România se adaptează la cerințele internaționale și include tot mai multe opțiuni smart în cadrul locuințelor construite.

Dacă până acum dezvoltatorii imobiliari nu puneau mare preț pe acestea, cererea tot mai mare i-a făcut să reconfigureze standardele.

Arad, locuințe smart

În cadrul Galei Profesioniștilor în Imobiliare 2019 au fost acordate, printre altele, și premii pentru proiectul rezidențial high-end al anului 2018 și proiectul smart. Primul dintre aceste premii a ajuns la ansamblul rezidențial Arad Plaza, construit de Wallberg Properties. „Noi inovăm prin concepte de locuire. Un proiect Wallberg este un concept inovativ atât din punct de vedere al design-ului, a arhitecturii și a construcției, cât și din punct de vedere a interacțiunii proiectului cu oamenii. Astfel, se dezvoltă spații inovative care dau confort și valoare vieții clienților Wallberg. Pentru că excelența înseamnă a face lucruri obișnuite într-un mod ieșit din comun, care îmbunătățește viețile oamenilor”, transmit reprezentanții companiei Wallberg Properties.

Prețul de pornire al unei locuințe din ansamblul Arad Plaza este de 980 de euro/mp. Acestea au suprafețe generoase cuprinse între 58 – 167 mp. Astfel, prețul unui apartament cu două camere pornește de la 57.222 euro + TVA.

Proiectul Smart al anului 2018 a fost desemnat proiectul Loft Green Apartmens din București. „Aproape de natură, complexul rezidențial promovează 100% un model de green living – un concept unic în România, care prinde rădăcini și se dezvoltăpentru un viitor sustenabil, benefic planurilor tale de viață”, precizează compania Green Loft. Printre beneficiile majore oferite, dezvoltatorul evidențiază: costuri aproape 0 la apă caldă, încălzirea și răcirea locuințelor datorită pompelor geotermice 0%, emisii CO2 la producerea energiei termice 100%, reciclarea selectivă a deșeurilor, 100% ventilare inteligentă a locuinței cu aer proaspăt tot timpul anului.

În cadrul acestui ansamblu sunt disponibile garsoniere și apartamente cu 2 și 3 camere cu o suprafață cuprinsă între 44 – 80 mp. Prețul de pornire al acestora este de 1.200 de euro/mp, astfel că  un apartament cu 2 camere ajunge să coste minim 65.000 euro + TVA.

Potrivit unui studiu de piață realizat de site-ul de imobiliare Flatfy.ro, prețul minim al unei locuințe noi,situată în principalele orașe ale țării,este aproape la același nivel cu prețul mediu al apartamentelor situate în blocuri vechi. Cea mai mare diferență de preț se înregistrează în Cluj-Napoca, în timp ce în București aceasta este de doar 90 de euro.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu