De astăzi a intrat în vigoare noul cod rutier care prevede sancționarea conducătorului auto care ține în mână în telefon și vorbește la el sau orice aparat de redare foto-video cu 800 lei amendă. Dacă ești biciclist sau trotinetist trebuie să știi că dacă folosești telefonul îți iei 1000 lei amendă.

Pe lângă, toți cei care utilizează un smartwatch sau Apple Watch vor trebui să se conformeze și să nu utilizeze ceasul în timpul condusului. Dacă sunteți prins aveți 800 lei amendă, iar dacă vă mai găsește o abatere gen nu ai trusă medicală, expirat extinctorul, radar, etc. rămâi și fără permis 30 de zile.

Vreau să văd cum vor aplica amenzi pentru colegii lor care rup telefonul la semafor, nu poartă centură, nu semnalizează. Din clipul lor obosit, ni se spune că „legea se aplică tuturor, indiferent de calitate” însă dacă ești șmecher, dai un telefon cui trebuie și ai scăpat pentru că la noi încă este permisă șpaga.

Bănuiesc că ați văzut recentele știri cu polițiști cămătari, proxeneți, mână în mână cu hoții și ei vor să ne ofere „siguranță rutieră”. Ei stau în boscheți cu radarul să prindă un fraier în loc să stea în oraș și să dea amenzi de telefoane, centură și faruri la participanții la trafic care încalgă grav regulile de circulație.

Drumurile sunt pline numa de cotețe, fără ITP valabil, fără asigurare obligatorie dar nimeni nu îi oprește în trafic să îi controleze. Mai bine facem niște poze cu gleznele goale, cu ceva mușchi, niște insta stories, ceva făină așa cum se făcea la academie și jobul de polițist e gata.

Zilnic văd șoferi/șoferițe care vorbesc la telefonul mobil, nu sunt atenți la benzi, nu semnalizează, etc pentru ăștia amenzile ar trebui să fie duble. La a doua abatere, dublată amenda, la a treia abatere, triplată amenda până când se satură de dat bani la stat.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu