După primul an de pandemie am înțeles un singur lucru: până la urmă toți vom face Covid-19 fie că vrem, fie că nu vrem. Mai devreme sau mai târziu tot ne vom îmbolnăvi, singura problemă aici este forma ușoară sau gravă.

Unii au ales să se vaccineze, alții au ales doar să se protejeze, iar discuțiile pe această temă sunt tot mai aprinse urmând probabil în perioada următoare tot felul de restricții.

Foto: Guliver/GettyImages

Până atunci, iată cum arată un Jurnal de Covid-19 pe zile:

Începuturi

În perioada 02.august – 06.august Delia, David și prietenii noștri au plecat la Felix pentru 5 zile, mai exact la tobogane. Cel mai frumos ștrand de acolo fiind Aquapark Nymphaea din Oradea. Spun „au plecat” pentru că eu fiind la lucru nu am putut pleca cu ei, așa că am rămas acasă toată săptămâna.

Joi seara după program am plecat către Oradea. Am ajuns pe la 20:15 în Felix și m-am întâlnit cu ei. Ne-am plimbat puțin prin Felix, am mâncat niște hamsii cu cartofi prăjiți și am băgat o Cola așa din voleu. La 5 minute după a început ploaia așa că am tăiat-o către pensiune. Am stat puțin de povești, am râs apoi ne-am pus în pat. La 06:00 am plecat din Felix, iar la 08:50 am fost în Ghiroda.

După o săptămână de la distracția lor, ușor ușor au început să apară simptomele unei răceli.

Ziua 1 și 2

Primele simptome au apărut pe 12 august, după aproape 7 zile de când au venit de la Felix, apoi au continuat pe 13 august cu o ușoară oboseală, după o zi de muncă, ajungi acasă și te pui direct în pat că parcă îți cad ochii în gură.

Mergi sus↑

Ziua 3

Pe 14 august mi-am ținut ziua de naștere (care e defapt în 15, dar hei) a fost sâmbătă, ne-am întâlnit cu prietenii în curte am pus masa am râs, am mâncat și am băut până seara târziu. Delia îmi spunea că berea Strongbow are parcă un gust ciudat, i se pare că e stricată (deși doar ce le cumpărasem ele nefiind expirate).

Mergi sus↑

Ziua 4

Gustul ciudat a fost tot mai prezent pe parcursul zilei, urmând apoi un pic de nas înfundat. Fără alte simptome. Fiind și perioada ambroziei am zis că poate e ceva alergie și ar merge un Aerius.

Mergi sus↑

Ziua 5 și 6

Pe lângă mucii care au început să curgă din nas și câteva strănuturi a apărut tusea. Una așa seacă de parcă ai ceva în gât și nu se rupe. Am cumpărat un sirop de tuse de la farmacie pentru tuse seacă.

Mergi sus↑

Ziua 7

Miercuri, 18 august după 5 zile de la primele simptome s-a instalat o stare de rău cu un gust oribil în gură la orice, fie mâncare fie lichid, chiar și la cafea dimineața. Tusea a rămas deși era a 3-a zi cu sirop de tuse.

Mergi sus↑

Ziua 8

O stare generală proastă în care nu ai chef să faci nimic, decât să te pui în pat mai ales că te cuprinde și o oboseală cruntă de zici că ai lucrat 2 zile continuu și nu ai dormit deloc.

Mergi sus↑

Ziua 9

Vineri, 20 august a început și mai rău, general vorbind acceași stare ciudată de oboseală și amețeală. Spre seară au început și durerile musculare de la mâini în jos, iar gustul nașpa s-a accentuat și el. Văzând starea ei, i-am spus să ia Vitamina C + D + Zinc.

Mergi sus↑

Ziua 10 și 11

Pe lângă starea din ziua 9 au început frisoanele deși temperatura corpului nu a trecut de 37 grade C. După câteva ore, temperatura a urcat la 37.5 grade C și acolo a rămas nu a mai crescut. Am început cu paracetamol și aspirină pentru durerile musculare însă toată ziua a fost între frisoane și oboseală. Mai mult de 5 minute nu putea să stea în picioare sau în fund, trebuia să se întindă și să doarmă. Același lucru s-a întâmplat și ziua următoare, iar pe lângă stările actuale se vedea că este slăbită pentru că nu putea să mănânce mai nimic.

Ridicat din pat, mers la baie, băut apă, sirop și ceva medicamente și culcat la loc.

Mergi sus↑

Ziua 12

După 3 zile de stat în pat cu dureri musculare, de oase și o stare proastă ce poate fi mai interesant decât o diaree? Din cauză că ești slăbit și după 3 zile de stat în pat ești complet amețit. Apare lipsa gustului și a mirosului.

Mergi sus↑

Ziua 13

Am sunat doctorul de familie și ne-am programat pentru consult + concediu medical. Știam clar că nu poți fi în stare să mergi la muncă mai ales că nu știai ce ai, o gripă sau covid19. Toate simptomele arătau ca cele de gripă, nimic din cele cu covid19.

Am ajuns la cabinetul medical, ne-a văzut doctorița pe unul bun și pe unul praf. I-am explicat rapid ce s-a întâmplat și a zis că ne testează, apoi discutăm despre concediul medical. După ce ne-a scobit în nas în ambele nări (nașpa senzație) a trebuit să așteptăm 10 minute:

 • ionică – NEGATIV
 • Delia – POZITIVĂ

Ne-a înregistrat în formularul de la DSP pe amândoi, cu telefon, mail și adresa unde locuim și ne-a spus că o să ne sune de la DSP. Am primit o listă lungă cu medicamente, suplimente alimentare și vitamine. Concediul medical se acordă după terminarea perioadei de izolare în cazul Deliei, iar mie îmi dă concediu medical de carantină tot la sfârșitul perioadei de 14 zile. În cazul meu nu e nevoie pentru că eu pot lucra WfH.

Am fost la farmacie, am lăsat 800 lei pentru că na, ăsta e sistemul medical românesc, nimic nu se dă pe rețetă trebuie să te duci să plătești ca prostul după ce că ți se retrag atâția bani pentru CASS din salar. Ah, am uitat să zic că și testele au fost 300 lei.

Ajunși acasă, ne-am uitat unul la celălalt, am dat din umeri și aia e. 14 zile de boierie, mai nasol pentru pitic care a început să plângă pentru că nu poate să mai iasă afară să se joace cu copiii.

Delia a început să ia pastilele conform tratamentului, eu am rămas doar la Vitamina C + D + Zinc, vitamine pe care le luam de câteva luni bune, mai exact de când a început pandemia din martie 2020. Acum iau 2 în loc de 1 pe zi. În cazul în care situația mea se înrăutățește trebuie să sun medicul de familie + DSP pentru un nou test plus o eventuală izolare în caz de rezultat pozitiv.

Începând de astăzi 24 august până pe 06 septembrie suntem oficial în carantină + izolare.

Mergi sus↑

Ziua 14

Prima zi de carantină suntem sunați de la Poliția Locală Ghiroda pentru luarea în evidență, am dat datele necesare și locul unde locuim urmând apoi să fim verificați zilnic de către ei. În cazul meu nu este nevoie pentru că sunt doar în carantină, Delia fiind cea care trebuie să facă „prezența” zilnic.

Ulterior am fost contactați de la DSP Timiș pentru confirmarea testului covid19 și înregistrarea lui în sistemul de sănătate, primind pe email de la CoronaForms:

 • rezultatul de laborator privind testul efectuat
 • decizia de izolare pentru Delia
 • decizia de carantinare pentru mine

Deși sunt negativ, pentru că am intrat în contact cu o persoană pozitivă nu am voie să părăsesc locuința și trebuie să stau 14 zile în carantină. Am înțeles că dacă eram vaccinat puteam să ies afară fără nici o problemă, dar nu sunt sigur de asta, am căutat pe site-ul DSP Timiș și nu am găsit nimic.

Stare generală mai bună, fără dureri musculare sau de oase, doar o ușoară amețeală însoțită de o senzație de mers la toaletă cu puțină diaree.

Mergi sus↑

Ziua 15

Starea generală se îmbunătățește, rămâne amețeala și greața însă overall te simți mai bine. Nu mai obosești, poți vorbi normal și te poți plimba dintr-o cameră în altă, te poți uita la televizor sau poți face mâncare.

Mergi sus↑

Ziua 16

Stare generală mai bună, fără gust și miros. Ușoare dureri de cap. Nu mai există oboseală sau dureri musculare. Puțin ciudat faptul că nu poți mirosi nimic, iar tot ce mănânci are același gust rău.

Tusea încă persistă doar seara după ora 17

Mergi sus↑

Ziua 17

Te simți mult mai bine, poți să mănânci și să bei apă fără probleme deși gustul și mirosul încă nu au reapărut.  Puține stări de amețeală, îți revine vocea la loc și nu mai ești răgușit. Interesant faptul că pe parcursul zilei nu tușești, iar cum se lasă seară apare tusea.

Mergi sus↑

Ziua 18, 19 și 20

Stare generală mult mai bună, scapi de diaree și amețeală, mirosul începe să apară ușor-ușor. Tusea încă mai persistă dar mult mai rar decât în zilele anterioare. Mai avem 5 zile de carantină 🙂

Mergi sus↑

Ziua 21, 22, 23, 24, 25 și 26

Nu am mai scris pentru fiecare zi în parte pentru că simptomele sunt la fel. Adică nu mai sunt prezente deloc, starea de sănătate este bună, rar mai există o mică tuse, medicamentația continuă cu ultimele medicamente din tratament pentru că astăzi este ultima ZI de carantină/izolare.

Începând de mâine 07.09 vom putea ieși din casă!

Aceasta a fost experiența noastră cu virusul covid-19. Vă doresc tuturor sănătate, aveți grijă de voi și de cei dragi vouă!

Mergi sus↑


1. Acest jurnal reflectă stările de sănătate ale Deliei avute în perioada de când a captat virusul covid-19 și până astăzi.

2. Nu voi oferi informații despre medicamentație, totul se face împreună cu doctorul de familie sau cu cei de la ambulanță. Vitamina C + D + Zinc poate fi utilizată oricând, de oricine fără prescripție medicală. 


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • Hai sa fiti sanatosi, ca prin asta au trecut multi, fiecare cu o poveste, stiuta sau mai putin stiuta!

 • @ice4you doamne ajuta! 🙏
  Multumim, sanatate si voua!

 • Sănătate și toate buna‼️
  Da zoom la virusul ala‼️🖖🥂

 • Multumim, Vasile! Doamne ajută!

 • Noi am avut la sfârșitul iernii. Simptome asemănătoare cu ale Deliei, dar au durat mult mai puțin. Mirosul mi-a dispărut la o săptămână de la manifestarea bolii și mi-au trebuit aproape trei luni să îl redobândesc complet. Din fericire nu am rămas cu sechele, oboseală sau alte minuni.

  Sănătate și baftă!

 • Astăzi e mai bine, ea și l-a pierdut pe parcurs nu dintr-o dată. În fiecare zi îmi spunea că are un gust ciudat cafeaua, țigările, pâinea chiar și apa. Și noi sperăm să nu rămână cu sechele după. Mulțumim 🙂
  Multă sănătate și vouă!

 • Multă sănătate și fiți tari! Eu mi-am recuperat gustul complet abia după 6 luni…

 • Pfoai. 6 luni? Bine că ești ok acum. Mulțumim și sănătate și ție! 🙂

 • Sper că realizezi acum ce prostie ați făcut neluând vaccinul. Îți vei putea ierta sechelele? Îți asumi 6 luni de gust aiurea cum zicea cineva mai sus? Cum dormi știind ca puteai sa faci mai mult și totuși era sa o sfârșiți în spital?

 • Mă faci să râd. Te las pe tine să îți iei vaccinul. Nu am ce să îmi iert în plus dorm foarte liniștit. Îți mulțumesc pentru griji!

 • Nu e vorba aici de mine.
  Ce fel de om ești tu dacă râzi despre sănătatea familiei tale?
  Oare data viitoare când luați boala veți mai fi atât de norocoși să scăpați de spital? Știi ce șanse ai să ieși din ATI? Ai fost pe vreo secție din asta sa vezi cum oamenii de acolo ar fi dat orice sa fie vaccinați?
  V-ați îmbolnăvit ca ultimii proști in fucking august 2021. Hai sănătate!

 • Eu râd de tine, nu de familia mea așa că vezi cum vorbești și pe cine faci proști! Nu cred că e treaba ta ce fac alții!

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Prețuri mici la produse de top - Flanco