M-am decis să scriu acest articol după ce o prietenă a primit un iPhone 6 cadou de la mama ei din Germania și care are următoarea poveste, uluitoare:

Mama ei și-a prelungit abonamentul la Vodafone pentru încă doi ani și a cumpărat la un preț extrem de mic un iPhone 6 la care a primit și o cartelă. Telefonul sigilat, a ajuns vineri la ea, iar seara îmi scria că telefonul trebuie activat cu o cartelă Vodafone Germania.

Telefonul e blocat în rețeaua lor.

I-am recomandat, varianta cea mai simplă, să vorbeasca cu mama ei, să sune la relații clienți și să ceară deblocarea lui, sau eventual să meargă la un Store.

Incredibil

Răspunsul operatoarei a fost „iPhone 6 se poate folosi DOAR cu cartela primită în momentul prelungirii abonamentului, orice alt sim, chiar și din aceeași rețea Vodafone Germania, nu va funcționa, nici vorbă de deblocare”

Pe atât de hilar pe atât de trist

Faptul că îl aștepți încă de la lansare să îl primești și să nu îl poți folosi, cred că este cea mai cruntă pedeapsă pe care o poți primi.

Mai o șansă

Telefonul poate fi returnat în 14 zile de la achiziție indiferent de motiv. Cred că mâine va pleca înspre Germania, pentru a putea fi returnat.

*Am să revin mâine cu finalul.

Atenție!

Dacă aveți familia, prieteni, cunoștiințe plecați prin țări calde și vor să vă aducă un iPhone 6 sau iPhone 6 Plus să vă asigurați că nu este blocat în rețeaua lor și îl puteți folosi în Romănia fără probleme.

Update

Cum era de așteptat, s-a încercat varianta românească, acea în care te cerți și ei cedează. Astăzi mama ei a avut succes și le-a spus că le aduce telefonul să se spele cu el pe cap, iar când au auzit, i-au spus că îl deblochează.

Răspunsul ulterior a venit cu mențiunea „în februarie vi-l putem debloca”. Este ca nou împachetat și via Germanica.

#grijămare

[note]
Notă: Noroc cu Mery 🙂

[/note]


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Urat! Visul s-a transformat in cosmar, cam asa ceva! Mai bine ii trimitea bani si-l lua din Romania.

  • Stiu si eu cazuri. Acum doi ani soramea a prelungit un abonament si a primit cadou un telefon mobil. A fost blocat pe reteaua celor de la O2, asa ca, nu prea m-am putut bucura de telefon. Nu inteleg de ce multi operatori blocheaza telefoanele, e o mare prostie.

  • @lospa din păcate în România costă 1000 euro, în Germania la prelungire la luat cu 200 euro. Diferența este enormă!

  • @alexandru este cea mai mare tâmpenie, mai ales că tu folosești serviciile lor, iar cel mai important tu plătești factura. #trist

  • @ionica nu este nicio prostie, aia este diferența de bani, faptul că e blocat. Se numește, protejare intelectuală. Vrei servicii, plătești. Funcționează și la noi pe același principiu și în toată lumea.

  • @alex-mk ceea ce spui tu e prostie. De ce să mă restricționezi când eu sunt la tine „în curte”? Eu oricum sunt obligat să îți plătesc abonamentul chiar dacă folosesc sau nu telefonul. De ce nu o fac și cei de la Telekom sau Digi? Doar Orange și Vodafone au rămas comuniști!

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu