În decembrie 2022 cei de la LG Innotek au investit 1.3 miliarde dolari într-o nouă fabrică unde se vor produce module optice cu zoom telefoto, mai exact camere de tip periscop, iar iPhone 15 Ultra va fi primul model care înglobează acest tip de cameră.

iPhone 15 Ultra va avea o cameră periscop produsă de LG Innotek și Jahwa

Dacă lucrurile merg bine, de anul viitor camerele de tip periscop vor fi introduse pe ambele modele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Ultra. Producția va fi împărțită între cele două fabrici, urmând ca cei de la LG Innotek să aibă 70%, iar Jahwa doar 30%. Recent au apărut zvonuri prin care Apple vrea să renunțe la furnizorii actuali de ecrane și să își producă singuri ecranele cu ajutorul celor de la LG.

Cum funcționează o cameră periscop?

Foarte simplu. Aceasta are la bază două lentile fixe și una mobilă între ele care în funcție de distanța de focalizare/zoom își mișcă poziția pentru a putea apropia sau depărta un obiect.

Principiu camera periscop - zoom

Același tip de cameră periscop se regăsește deja pe anumite modele de telefoane de top de la Huawei, Oppo, Vivo, Samsung sau Xiaomi. Apple este renumită în ceea ce înseamnă tehnologie și de fiecare dată vine cu ceva în plus față de competiție, așa că sunt tare curios ce vor face cu acest modul de cameră, ce zoom va avea, ce calitate și cum va fi integrat în iOS.

LG Innotek modul camera periscop iPhone 15 Ultra

Un astfel de modul ar putea crește prețul de vânzare al unui iPhone 15 Ultra, așa că, puneți mai mulți bani la ciorap.

Sursă: patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu