Dacă ai primit aseară o notificare de securitate iOS Security Response 16.5.1 (a) și ai vrut să o instalezi, ți-ai dat seama că nu merge și primești o eroare cum că nu ești conectat la internet, cel puțin eu așa am primit deși eram pe wireless nu trebuie să te panichezi.

iOS Security Response 16.5.1 (a) a fost lansat aseară de Apple și apoi retras

Aceste actualizări iOS Security Response sunt generate de Apple pentru a remedia rapid probleme de securitate descoperite în diverse CVE-XXX (Common Vulnerabilities and Exposures). Au fost introduse începând cu iOS 16. Patch-ul de aseară trebuia să rezolve o problemă descoperită în CVE-2023-37450 care impacta modulul WebKit folosit pentru browser-ul Safari.

Dacă ați făcut totuși acest update și nu vă mai funcționează corect Safari sau nu vi se încarcă anumite pagini web nu disperați, urmează un alt update care să repare și aceste probleme. Patch-ul de securitate are doar 2.7MB, repară mai multe vulnerabilități, dar strică alte funcționalități.

Cel mai probabil în zilele următoare va apărea un nou patch de securitate.


#update 12.07.2023 – cei care au reușit să instaleze patch-ul de securitate și au probleme cu anumite site-uri care nu se încarcă în Safari îl pot dezinstala foarte ușor: Settings → About → iOS → Remove.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • La mine a mers perfect, l-am instalat ! Nu am probleme cu safari!

    • La tine am văzut poza cu update-ul, am dat install și apoi am adormit, iar de dimineață îmi spunea că nu s-a instalat pentru că nu s-a putut conecta la internet. Am dat retry, la fel, apoi mi-a dispărut din meniul de update.

  • A, deci asta era 🙂

    Aseară am actualizat SE-ul de serviciu, urmând să fac asta și pe 12-le meu, dimineață, că nu mai aveam baterie, doar că dimineață nu mai găsea actualizarea 🙂

    SE-ul pare ok

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu