Mai multe zvonuri lansate anul acesta legate de introducerea opțiunii de suport RCS în iOS 18 s-au adeverit. Versiunea iOS 18 Beta 2 adaugă opțiunea RCS Messaging în meniul aplicației Mesaje.

Trimite un mesaj programat si RCS

În cadrul WWDC24 suportul RCS pentru mesaje a fost dezvăluit de Apple, împreună cu multe alte noutăți. Din păcate unele dintre acestea nu vor fi disponibile și în Europa la început, cine știe dacă vor fi introduse ulterior.

Opțiunea RCS Messaging este disponibilă doar în versiunea beta 2 a iOS 18 dedicată dezvoltatorilor, recomandarea mea ar fi să așteptați versiunea iOS 18 Beta Public ce va fi disponibilă din luna iulie pentru a evita unele probleme cu aplicațiile care nu sunt încă actualizate pentru noua versiune.

RCS Messaging in iOS 18 Beta 2

RCS, care reprezintă Rich Communication Services, este un standard modern în domeniul mesageriei. Scopul său este să înlocuiască mesajele clasice SMS cu un sistem de mesaje mai complex, care permite transmiterea de mesaje multimedia, emoji sau reacții în timp real.

De-a lungul ultimilor ani, Google a exercitat presiuni asupra companiei Apple să adopte acest standard și să îmbunătățească comunicarea între utilizatorii iPhone și Android. Totuși, este probabil ca Apple să fi decis implementarea RCS pentru a evita o posibilă presiune din partea autorităților de reglementare în Europa.

Da, mesajele trimise prin RCS către alte sisteme de operare în afara iOS vor rămâne colorate cu verde, cele trimise către persoane cu iMessage activat vor rămâne albastre.

Cum ți se pare introducerea acestei opțiuni RCS în ecosistemul Apple?

Sursă: iclarified.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu