Este greu să îți dai seama dacă o pereche de căști AirPods este fake sau contrafăcută pentru că au ajuns să le facă 1:1. Desigur, sunt mici detalii care nu vor funcționa corespunzător cum ar fi Spatial Audio, Noise Cancellation, Transparency și nu vor putea fi înregistrate pe contul tău Apple.

New AirPods Pro

Odată cu noul iOS 16, toți utilizatorii care vor încerca să împerecheze o pereche de căști AirPods cu un iPhone care are deja ultima versiune de soft, vor primi un mesaj asemănător cu cele deja existente pentru baterie (că nu e originală) sau cele pentru display (că nu e original). Același lucru se va întâmpla și pentru căști însă notificare o să vină chiar la început înainte de a conecta căștile și arată așa:

Aceste AirPods nu pot fi verificate ca produse originale

Clonele au deja seriale ale unor produse originale, iar în momentul verificării pe site-ul Apple acestea apar ca neactivate ceea ce înseamnă că pot fi activate de cel care le împerechează cu iPhone-ul lui. Automat, notificarea trimisă de Apple pe lângă datele de mai sus, o să conțină și un buton de Learn more care te redirecționează către site-ul de suport Apple pentru a urma niște pași prin care să îți dai seama ce produse vrei să cumperi. Utilizatorul va putea folosi butonul de Don’t Connect pentru a nu conecta totuși căștile la iPhone.

Cu siguranță vor încerca să vină cu produse care să treacă peste această verificare Apple, însă nu cred că vor putea face asta fiindcă nu au acces la serverele Apple. În acest mod, sper să nu mai luați țeapă când cumpărați produse de pe olx sau alte site-uri de genul.

Sursă: Alex Barțis / fb: Apple România


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu