Astfel spus, nu va mai trebui să bifăm trenulețe, mașinuțe sau avioane atunci când vrem să ne logăm pe un site, datorită unei metode integrate în iOS 16 numită Private Access Tokens.

iOS 16 folosește o nouă metodă numită Private Access Tokens care ne scapă de verificările CAPTCHA de pe site-uri

De multe ori ni s-a întâmplat să intrăm pe un anume site, iar după ce alegem opțiunea de logare să primim un CAPTCHA prin care să facem diverse acțiuni sau să selectăm anumite obiecte care se regăsesc în acele poze pentru a putea trece mai departe. Această opțiune a fost implementată la scară largă de toate site-urile, mai ales că aceasta este o opțiune de verificare creată de Google.

În iOS 16 vă spuneam că Apple a implementat un nou sistem numit Passkeys cu ajutorul căruia ne vom putea loga pe orice site mult mai rapid și fără prea mult efort.

  • Passkeys – un nou mod mai sigur și mai ușor de a te putea autentifica pe site-uri. În curând vom trece peste tot pe 2FA, iar Apple integrează acest mod de autentificare direct în Passkeys care va înlocui vechiul Passwords. Vom putea salva toate parolele, iar atunci când trebuie să ne logăm doar ne autentificăm cu Face ID sau Touch ID fără să mai băgăm noi diverse date. Ne vom putea loga și cu alt dispozitiv dacă este nevoie.

Ideea de Private Access Tokens a fost implementată și de CloudFlare și Fastly care au testat acest nou standard care se pare că dă rezultate. Această opțiune de verificare automată din iOS 16 va fi implementată apoi și pe restul sistemelor de operare Apple, iar atunci când salvăm datele de logare pe un dispozitiv în iCloud, ne vom putea loga și pe restul dispozitivelor unde avem același cont doar cu un click.

Private Access Tokens are a powerful alternative that help you identify HTTP requests from legitimate devices and people without compromising their identity or personal information. We’ll show you how your app and server can take advantage of this tool to add confidence to your online transactions and preserve privacy.

Pentru a putea face această verificare automat, aplicațiile și site-urile de pe internet vor verifica dispozitivul și contul folosit înainte de a trimite răspunsul de accept.

Apple a publicat și un clip unde explică cum funcționează Private Access Tokens:

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu