În cursul acestei dimineți Apple a lansat iOS 11 GM varianta finală înainte de lansarea oficială din 12 septembrie. Partea nasoală, a fost că imediat după lansare mai mulți dezvoltatori au săpat prin sistem și au găsit informații referitoare la noul iPhone 8 și Apple Watch LTE, iar Apple a decis ca niciodată să oprească semnarea sistemului pe alte dispozitive noi.

iOS 11 GM

Probabil și cele care deja au instalat sistemul au fost revocate, obligând userii să revină la iOS 11 beta sau iOS 10.3.3. Niciodată nu s-a întâmplat ca Apple să retragă varianta GM (Grand Master) de dinaintea lansării.

Noutățile care au fost descoperite în această versiune sunt:

  • Face ID;
  • Ecran True Tone;
  • Portrait Lightning;
  • Bottom bar;
  • 4K recording;
  • Emoji animate;

Face ID

Touch ID urmează să fie înlocuit de Face ID, acesta fiind un sistem de recunoaștere facială, 3D, chiar și cu ecranul stins poate detecta fizionomia proprietarului pentru deblocarea terminalului.

Foto: wccftech.com

Acest sistem din spatele Face ID este mult mai complex. Defapt avem 4 senzori, de lumină, receptor de lumină, senzor de proximitate și senzor de ambient. Ca să vă faceți o idee, senzorul de lumină este făcut din 6 componete diferite de la 10 furnizori. Ca să vedeți unde poate ajunge Apple atunci când vine vorba de inovație.

Senzorul de proximitate este limitat la 50-100cm, motiv pentru care poate să eșueze atunci când face scanarea feței. Oricum o să fiți atenționați atunci când se va întâmpla asta. Partea interesantă vine la senzorul de ambient care suportă True Tone, iar în funcție de lumină poate reproduce expresia feței. Este necesar, mai ales când suntem într-o lumină scăzută, noaptea, senzorii trebuie să funcționeze perfect!

Toate produsele, chipurile și componentele sunt gândite de ei, dar produse de alții!

foto: wccftech.com

Ecran True Tone

iPhone 8 va prelua tehnologia True Tone de la iPad Pro. Cu o rezoluție de 2436 x 1125 pixeli și un ecran OLED, vom avea o experiență retina+, cu niște culori vii care se schimbă live în funcție de mediul ambiental.

Portrait Lightning

Apple a implementat funcția Portrait strict pentru iPhone 7 Plus, având posibilitatea de a folosi un efect de blur (bokeh) asemănătoare aparatelor DSLR când subiectul rămâne clar, iar fundalul este blurat. Iată că o dată cu noul iPhone 8 avem mai multe opțiuni în setările camerei.

  • 1080p HD at 240 fps 480 MB with 1080p HD at 240 fps
  • 4K at 24 fps (Footer) 270 MB with 4K at 24 fps (film style) (HEVC Footer) 135 MB with 4K at 24 fps (film style)
  • 4K at 60 fps (Footer) 450 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother) (HEVC Footer) 400 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother)

Bottom bar

Pentru că nu mai avem buton de home, vom avea nevoie de gesturi pentru a putea folosi Tast Switcher, nu? Ei bine Apple a implementat un Buttom Bar cu ajutorul căruia putem ține apăsat și da swipe în sus și vom ajunge direct la aplicațiile deja deschide în background.

Emoji animat

Nu înțeleg de ce lumea pune atâta patos pe aceste emoji, care după părerea mea sunt doar niște chestii de pe vremea lui yahoo! messenger, unde ăla mic se dădea de-a dura pe jos de numai putea. Ok, toată lumea a început să le folosească, iar acum sunt un moft, atunci când râzi să pui 😀 nu :))

Pentru că Apple a vrut să facă alteva, iar odată cu Face ID să îți creezi propriul emoji, pot spune că animația deja există pe Apple Watch, acum e doar o altă chestie “care se poate face”. Sincer, nu o vreau!


12 septembrie ora 20.00

Evenimentul Apple se va ține marți, la ora 20.00, ora României, așa că vă invit aici pe iSay.ro să discutăm la cald toate noutățile de care vom avea parte!

Ca să înțelegeți de ce Apple a oprit instalarea sistemului iOS 11 GM!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu