Multă lume a fost deranjată de faptul că Apple a introdus opțiunea de conectare automată la rețeaua WiFi iar dacă o dezactivăm se reactiva automat în câteva momente.

Pentru a o putea dezactiva complet și de a rămâne doar pe date mobile, trebuie să intrii în Settings > Wifi > Off. Făcând acest lucru era destul de deranjant atunci când aveai semnal slab la wifi și vroiai să stai pe date.

Da, aveai o alternativă de a intra pe rețeaua X din meniul Wifi, iar la opțiuni să dai Auto-join > Off, dar asta însemna ca de fiecare dată să te conectezi manual la Wifi când ajungi acasă/lucru/birou, etc.

După lansarea iOS 11. 1 această opțiune rămâne dezactivată fără să se mai conecteze automat. Bravo Apple!

Am încercat mai multe variante cum ar fi dezactivare din Control Center, utilizare telefon, blocare telefon, dar toate au funcționat, deci s-a rezolvat.

Dacă vrei să dezactivezi total conexiunea Wifi, atunci te duci în settings, iar icoana va avea o linie peste.

rețeaua WiFi


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • […] lucru care mi se pare deplasat la iPhone X, este acela în care activezi Control-Center prin swipe de la baterie în jos. La ditamai ecranul de 5.8 inch nu se găsea o opțiune de […]

  • Am un iPhone 7Plus si nu reusesc sa fac sa nu se mai conecteze la wi-fi decat cu vointa mea.

    Cum pot opri conectarea automata ?

    P.S.: Am versiunea 11.4.1 (15G77).

    Va multumesc !

  • Salut @bogdan ca sa nu se mai conecteze automat, te duci in Settings/Wifi selectezi reteaua wifi unde esti conectat sa zicem acasa dai pe semnul i in dreapta si de acolo alegi “auto-join si dai off” sau conectare automata si o pui pe 0. Asa trebuie sa faci cu orice retea wifi unde nu vrei sa se mai conecteze automat.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu