Întrerupător inteligent Sonoff controlabil prin WIFI și aplicație

by on May 20, 2018, 20:15
3

Pentru că îmi doresc să controlez toată casa din iPhone, am făcut comandă pentru un întrerupător inteligent Sonoff controlabil prin aplicație dedicată după ce a fost conectat la rețeaua WIFI de acasă sau de la birou. Instalarea este foarte ușoară, mai degrabă un plug & play.

Înainte să te apuci de treabă îți recomand să cauți în panoul de control de la intrarea în casă, siguranța pentru întrerupătoare și să o oprești. După ce ai demontat vechiul întrerupător, trebuie să fi atent la fire. Ca să funcționeze ai nevoie de 2 fire, nul și o fază.

Pentru că meșterii noștrii care construiesc case, blocuri și alte cele, nu bagă nul în întrerupătoarea funcționarea unui astfel de întrerupător inteligent Sonoff sau orice alt brand îl face inutilizabil.

Neștiind, am demontat vechiul întrerupător am notat firele le-am pus în cel nou iar când am pornit siguranța becul de la bucătărie a început să pâlpăie ca la discotecă. Am încercat să combin firele între ele, fără nici un succes. Nu ai fir de nul, nu funcționează, înainte de a comanda verifică!

Atunci când am pus lustra în bucătărie, erau 3 fire, 2 faze și un nul, dar naiba știe unde este acel nul, iar ca să sparg pereții să trag un nul doar pentru întrerupător, prefer să nu, plus că dacă vreau să înlocuiesc și celelalte 5 întrerupătoare ce fac, sparg toți pereții?

L-am făcut cadou la Ghiță, l-a probat cu nul și o fază și merge perfect. După prima pornire se conectează la router, îți faci cont în aplicație iar de oriunde ai internet poți porni/opri întrerupătorul inteligent Sonoff.

Cei care doresc să achiziționeze un astfel de întrerupător inteligent, pot accesa acest link însă doar după ce ați verificat că aveți 3 fire în doză.


Și așa funcționează

3 COMMENTS

  1. “Pentru că meșterii noștrii care construiesc case, blocuri și alte cele, nu bagă nul în întrerupătoarea ” daca ai fi avut putin habar despre electrica ai fii rezolvat problema foarte usor si ai fii stiut ca meseriasi nu aveau de unde sa strie ca peste 10 ani tu iti vei lua intrerupatoare inteligente care necesita alimentare , in nici un intrerupatur nu se trage fir de NUL decat daca se specifica la cererere lucrul asta, acum sa-ti explic cum poti rezolva problema in anumite situatii, acolo unde ai la fasong 2 fire faza si unul nul iar in intrerupator 3 fire treaba sta cam asa , fara sa spargi pereti pe unul din cele 2 fire de faza de la fasong in trerupatur intorci nulu,adica legi in fasung un fir de faza pe un terminal iar pe celalalt terminal legi nululimpreuna cu celalalt fir de faza in felul asta in intrerupator vei avea un fir cu nul permanent (care nu va trece prin filamentul becului ca sa inceapa sa iti faca becu ca la discoteca) vei mai avea si un fir de faza permanent si un fir de faza care merge spre bec, cum vei lega intrerupatorul corect pai din ce vad eu acolo Nin= nul in Lin =line in, adica faza Lout= line out, adica faza spre bec in Nin prinzi firul care lai intors cu nul pernanent in Lin prinzi firul care are faza permanenta pe el in momentul asta modulul este alimentat iar prin releul lui va deschide faza la actionare pe terminanul Lout pe care legi firul de faza care se duce spre bec si asa rezolvi problema foarte simplu fara sa spargi pereti acolo unde ai 3 fire la fasung unde ai 2 fire decat ,vei fii nevoit sa cauti doza de legatura pentru ca intre intrerupator si fasung exista o doza de legatura in perete ,deobicei in zona intrerupatorului sus aproape de tavan iar cum insatalatiile normale sunt pe teava/copex ai putea sa bagi cu un sarpe special care il gasesti la magazin ,un fir de la intrerupator pana in doza iar in doza sa il legi la comun acolo unde este legat nulul de la fasung
  2. @marian ceea ce zici tu e un workaround și nu am de gând să îl fac. Toate lustrele și candelabrele au 3 fire (deci au nul), dacă l-au tras acolo, era greu să îl aducă și în întrerupător? Lucru de meșteri …

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!