Oferta săptămânii

La ora 18.00 după cum vă spuneam, a fost conferința de presă prezentată de Samsung în cadrul căreia ne-a fost prezentat Galaxy S8 împreună cu „noutățile” de care sunt mândrii. Conferința a durat 30 de minute, ne-a prezentat dispozitivul, din ce este compus având câte o poveste și încheind cu VR 360˚.

Innovation & Unbox your phone

La începutul conferinței ne-au arătat viziunea lor asupra viitoarelor produse ce vor fi create utilizând ultimele tehnologii. Într-un parteneriat cu Google, au reușit să facă un sistem de operare sigur și fiabil pentru terminalele din seria Galaxy. Aici e de discutat …

În momentul de față vor să treacă și să depășească toate barierele existe pe piața telefoanelor mobile.

Mai jos putem vedea un videoclip pe un terminal Galaxy existent, urmând să vedem cum arată noul Galaxy S8, fără margini, având și un frățior mai mare, S8+

Încă din anii ’90 terminalele mobile au fost butucănoase, cu mult plastic la bază și fără ecrane. Apoi au apărut cele cu clapetă, cu ecrane color, urmând cele cu ecrane TFT, touchscreen.

Așa arată terminalul Galaxy S8, cu margini curbate, ecran edge-to-edge și rotunzit pe margini la fel ca și predecesorul său S7.

Ecranul a fost proiectat folosind o sticlă de 5.8 inch pentru varianta normală, iar pentru + o sticlă de 6.2 inch. Acestea au fost îndoite la margine, supuse apoi unor teste riguroase în privința durității dar și a performanțelor în timp. De aici, s-a născut Infinity Display, având la bază o rezoluție mare, culorii vii și o nouă tehnologie patentată HDR.

Comparativ cu Galaxy S7, ai mai mult loc pentru a interacționa cu mesaje, aplicații, videoclipuri. Profitând de acest ecran imens, se bucură și de o secțiune video spectaculoasă pentru serialele tale favorite de pe Netflix. Cel mai probabil aici vor avea și opțiune de abonament. Aici, au introdus Immersive viewing, oferind o experiență unică atunci când vizualizați filme sau videoclipuri.

Butoanele de home, back și opțiuni rămân în partea de jos, dar pe lângă acestea rămâne și un buton home, invizibil, disponibil atunci când apăsăm mai tare fiind activat pe bază de „forță”

Culorile disponibile pentru acest terminal sunt Midnight Black, Artic Silver, Maple GOld, Coral Blue și Orchid Gray. Frumoase culor, însă sunt curios cum arată și live, așa în photoshop, arată foarte bine.

Camera foto aduce o noutate, are două camere incluse iar cel mai bun produs/fotografie rămâne salvat. La bază se află și un procesor multi-frame care analizează imaginile efectuate, acestea putând fi suprapuse.

Pe lângă acestea, terminalul beneficiază și de IP68, putând fi folosit și sub apă. Nu știm cât timp, la ce adâncime, deci pentru a evita eventualele probleme, nu îl bâgați în apă.

Telefonul este susținut de un procesor de 10nm care este cel mai perfomant de până acum, având cel mai mic consum de energie. Procesorul are minim 10% față de S7 performanțe dar și 21% mai multă putere de procesare grafică.

Bateriile vor fi de 3000mAh pentru varianta S8 și 3500mAh pentru varianta S8+. Folosind padurile cu încărcare wireless, Samsung a reușit să facă posibilă încărcarea fără fire și într-o poziție veriticală.

Atunci când vorbim de modul de deblocare al terminalului, aveam la dispoziție varianta cu parolă, dots sau alte forme 3rd party ce se instalau din Google Play. Samsung introduce o nouă opțiune biometrică folosind scanarea irisului. Dacă ai nevoie de acces instant, atunci poți folosi varianta de recunoaștere facială sau amprentă, senzorul fiind montat pe spate lângă cameră.

Prin această conferință Samsung crede că a revoluționat piața telefoanelor mobile, aducând un alt erminal din seria Galaxy pe piață. Nu știm dacă bateriile nu vor exploda (chiar dacă au fost supuse la extra teste), nu putem spune că au inovat, aducând la pachet mai multe opțiuni înglobate într-o singură aplicație. Înțeleg că aveți health, fitness, ați introdus și voi Samsung Pay sau aveți toate conturile în Samsung Pass, astă nu vă face să credeți că ați revoluționat. Apple are deja la bază aceste opțiuni, are deja aplicații pentru TV, pentru home, pentru smart-home, controlling, etc.

Chiar am râs când am văzut că au lansat propria lor versiune de „asistentă personală”, denumită sec Bixby. Ea face ceea ce făcea și Siri la început, adică foarte puține comenzi. Va crește, va aduna date de la utilizatori și se va îmbunătății, dar până atunci, voi nu ați revoluționat!

Bixby va învăța tot ceea ce faci, cum faci, la ce oră faci și unde faci, iar de fiecare dată îți va prezenta versiunea ei. Vrei să aprinzi becurile când ajungi acasă și e ora 19.00, perfect folosind locația, aprinde becurile. Poți seta remindere, poți chema Uber.

Aici s-au legat și de IoT (internet of things) că susțin acest proiect, invetesc milioane de euro în cercetare și vor să aducă electrocasnice, electrice și accesori inteligente în casa ta. Piața este la început de drum, motiv pentru care securitatea este foarte scăzută și nu te poți încrede îl ele. Samsung oferă și un router care să se conecteze cu cel deja existent dar să aibe multe funcții importante deja înglobate pentru o utilizare mult mai rapidă.

Precomanda pentru Galalxy S8 se poate face începând din această noapte, însă ele vor fi livrate abia din 21 aprilie, adică luna viitoare. La pachet o să primiți și o pereche de căști, in-ear AKG sau puteți să le cumpărați separat la doar 99$.

Precomandă Galaxy S8 la eMAG

La sfârșit am putut vedea o nouă gamă de căști VR cu ajutorul cărora să putem interacționa cu lumea virtuală. Mișto. Cei prezenți în sală au primit câte un dispozitiv 360˚ cu ajutorul căruia să poate filma/poza 360˚ ca apoi să facă reclamă gratuită celor de la Samsung pe rețelele sociale.

Concluzie

Terminalul Samsung Galaxy S8 este ceva wow pentru ecranul mare, fără margini și curbat, procesor puternic, suport grafic pentru VR, culori vii și frumoase, baterie mare și introducerea biometrică cu scanare de iris sau recunoaștere facială. Restul serviciilor sunt deje existente pe piață iar alți furnizori le au de mult timp și le oferă clienților lor.

Aici taberele sunt împărțite și nu are rost să intrăm în polemici, fanii Samsung rămân fani Samsung, cei Apple rămân fani Apple.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu