Tot mai multe persoane și-au instalat ultima versiune de Windows 11 pe sisteme personale. Feedback-ul de până acum este unul pozitiv, Marius îl tot laudă din februarie de când si l-a instalat.

În lunile acestea, au tot existat actualizări din partea Microsoft care au rezolvat o mare parte din problemele semnalate de utilizatori sau de compatibilități ale aplicațiilor.

Windows 11 logo

Tot din februarie avem și opțiunea să pornim și să rulăm aplicații Android de pe telefon direct pe un laptop cu Windows 11. Partea interesantă, supărătoare pentru anumite categorii vine din partea Microsoft care spune că din 2023, Windows 11 va putea fi instalat doar pe SSD-uri, variantele cu HDD fiind deja de mult trecute.

Sunt diiferențe de la cer la pâmânt între cele două tehnologii, motiv pentru care mă bucur că vechiile hard disk-uri vor fi eliminate. Cei care produc PC-uri sau laptopuri vor putea folosi încontinuare sisteme hibrid bazate pe SSD+HDD cu mențiunea că cei care le vor cumpăra, deși vor costa mai mult își vor putea instala ultima versiune de windows doar pe SSD. Versiuni mai vechi ca și Windows 10 vor avea încă suport pentru HDD, ulterior cred că și acestea vor necesita upgrade la SSD.

Momentan folosesc un PC pentru gaming, unde am 2x SSD-uri Kingston de 1TB NVMe M.2, unul de 480GB normal și mai urmează unul de 2TB pe care o să îl pun într-un adaptor PCI-E Axagon compatibil cu M2 și NVMe cumpărat acum câteva luni. Din păcate prețurile SSD-urilor au explodat în ultimele luni, principalele motive sunt criza de chip-uri și războiul din Ucraina.

Urmăresc un SSD Kingston KC3000 Gen. 4 de 2TB de mai multe luni, iar de la 1200 lei a ajuns acum 1600 lei și fluctează tot pe aici. De ce Kingston? Pentru cei 7000MB/s de scriere și citire. Probabil o să vă întrebați dar cum o să scot cei 7000MB/s prin acel adaptor. Ei bine nu am cum, dar am să scot A2000 din slotul M.2 de pe placa de bază Gigabyte unde am să pun KC3000 pe care o să instalez Windows 11.

Știu că cei de la Microsoft spuneau că ușor ușor o să primi notificare prin care să putem verifica daca PC/laptop-ul nostru este compatibil cu ultima versiune. Cel puțin până acum nu am primit nimic deși toate actualizările sunt la zi.

Sursă: tomshardware.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu