Sunt sigur că ai fost pus cel puțin o dată în situația de nu a putea folosi încărcătorul de la un produs primit din SUA sau UK. Încărcătoare unice într-un proiect inițiat de Uniunea Europeană.

încărcătoare unice

Pentru fiecare țară mai cu moț îți trebuia un adaptor ca să poți utiliza produsul cumpărat din țara respectivă. UE încearcă acum să oblige toți producătorii de produse electrice să aibă un STAS de încărcătoare unice.

Eu cred că încărcătoarele acestea cu pini rotunzi sunt cele mai utilizate. O schimbare a pinilor sau a formei lor, din rotund în pătrat, oval sau plat, duce și la schimbarea prizelor, deci soluția trebuie să fie una de mijloc pentru toată lumea.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Cred că te referi la știrea aia conform căreia UE vrea sa standardizeze încărcătoarele între producători, dar nu la capătul din priza, ci la cel care intra in telefon. Vizat este Apple

    • @catalin-tanase Nu îi poate obliga să facă un numit port, chiar dacă tehnologia merge către Type-C. Eu cred că Apple tinde către Wireless Charging.

      The article states that the European Commission has been urging major manufacturers to unify charger standards for the last decade. Although a total of 14 companies including Apple, Samsung, Huawei, and Nokia signed the memorandum of understanding in 2009 to unify chargers for 2011 models of smartphones, the plan never panned out.

  • Nu te contrazic, doar că din articol se înțelege cum că ar vrea sa îi pună pe toți să facă același ștecher

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu