Conform celor de la Counterpoint Research, luna octombrie a fost un câștig pentru Apple care a depășit Samsung în vânzările globale de telefoane, chiar și cu problemele existente de la fabrica Foxconn din Zhengzhou.

În octombrie, Apple a întrecut Samsung în numărul de telefoane vândute. Seria iPhone 14 este numărul 1 global

Singura țară care a înregistrat o creștere față de anul trecut este America, unde s-au vândut 14.45 milioane de unități cu aproximativ 14% mai multe decât anul trecut. În Europa trendul este exact invers, s-au vândut cu 20% mai puține telefoane numărul actual fiind de 12.01 milioane de unități. Surprinzător în China Apple a ajuns să dețină 25% din piața de telefoane mobile, depășind astfel Samsung.

Succesul Apple pentru cele mai mari vânzări din luna octombrie se datorează seriei iPhone 14 cu un total de 26.09 milioane de unități. Din acestea aproximativ 70% reprezintă modelele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max cu un număr de 18.14 milioane de unități. 

Cele mai vândute modele în luna octombrie din categoria super-premium cu prețuri peste 800$ sunt:

  1. iPhone 14 Pro Max – preț și disponibilitate
  2. iPhone 14 Pro – preț și disponibilitate

Din păcate, Apple ar fi putut vinde mult mai multe telefoane în acest sfârșit de an, dar din cauza problemelor la principala fabrică din China a dat toate previzionările companiei peste cap, iar cei care au făcut o precomandă în septembrie, octombrie sau noiembrie vor trebui să aștepte livrarea produselor undeva prin luna ianuarie – martie 2023.

Sursă: patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu