În 2021 Apple și alte companii au furnizat date despre utilizatori unui grup de hackeri care au falsificat niște cereri legale pentru a primi informații.

Apple a oferit date ale utilizatorilor unui grup de hackeri

Există o vorbă, nu există lacăt pentru hoți.

Cam așa s-ar traduce și escrocheria unui grup de hackeri care s-au dat persoane importante din anumite companii, formulând cereri către Apple cu privire la anumite date ale unor persoane. Aceștia au cerut informații despre adrese ale clienților, numere de telefon sau adrese IP.

De obicei, o companie mare ca și Apple verifică înainte aceste cereri, iar datele cerute sunt oferite doar în cazul unui ordin judecătoresc sau a unui mandat de percheziție. În cazul cerințelor urgente cum a fost catalogată această escrocherie, persoana oficială care cere acest lucru este invervievată de Apple pentru a verifica dacă această cerință prezintă un pericol iminent sau nu. Asta mă face să cred că vorbim de oameni sus puși, din tribunale sau poliție.

Facebook a oferit date către același grup de hackeri, ulterior au dat un comunicat prin care spun că împreună cu instituțiile competente se caută făptașii.

The requests were sent from hacked email domains belonging to law enforcement officials from multiple countries, and were crafted to look legitimate with forged signatures of real or fictional law enforcement officers.

Conform celor de la Bloomberg, aceste acțiuni sunt puse la cale de minori care fac parte din grupul de hackeri LAPSUS$ care au spart recent Impresa, NVIDIA, Samsung, Vodafone, Ubisoft și Okta.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu