Apple confirmă faptul că iCloud Mail este scanat pentru CSAM încă din 2019 însă menționează că nu au scanat și iCloud Photos sau iCloud Backups.

iCloud Mail scan for CSAM
iCloud Mail Application

Aha, și eu am 5 milioane de euro în conturi, dar nu vă spun unde. Cam așa e și cu asta cu „vă promitem cu mâna pe inimă că nu am scanat ce aveți voi acolo”.

Personal nu îmi place cum sună acest tip de „always scan for child abuse” pentru că în anumite situații conform unor hackeri/programatori dacă anumite guverne se implică și cer expres acces la datele din iCloud (vezi China) o să ajungem să fim supravegheați la orice minut/secundă.

Ce mi-a atras atenția a fost faptul că doi ingineri de la Princeton au încercat de acum 2 ani să creeze un astfel de sistem de detecție (CSAM), dar au ajuns la concluzia că este mult prea periculos. Apple cu seninătate vin acum și spun că ei au creat deja acest sistem și îl vor implementa în iOS 15!

Mai mulți politicieni din Germania au trimis către cei de la Apple o notificare prin care cer să nu activeze această funcție. Nu știu cum va fi în US, dar pentru Europa datorită GDPR sigur vor exista niște blocaje cu ajutorul cărora să putem anula această funcție.

Hmm … conform GDPR oare nu am voie să cer la domnii Apple să mă excludă din scanarea mailurilor din iCloud, mai ales că o fac fără acordul meu explicit?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu