Cardul Revolut este în momentul de față cea mai bună opțiune pentru cei care folosesc cardul la orice plată, merg prin străinătate și vor un curs foarte bun.

Revolut

Cursul este aproape ca cel BNR, fiind împotriva comisioanelor bancare, Revolut te lasă să faci ce vrei din aplicația oficială. Fă-ți un cont revolut folosind acest link (revolut/r/ioandfxv) și ai cardul Revolut prin poștă în 10 – 15 zile.

Eu l-am comandat pe sfârșit de iunie când am prins aceeași promoție cu 50 lei, altfel trebuia să depun 250 lei pentru a primi cardul.

Cum comanzi cardul Revolut gratuit?

 1. Intrii pe acest link revolut/r/ioandfxv;
 2. Downloadezi aplicația Revolut din App Store sau Google Play Store;
 3. Îți faci cont, setezi PIN sau amprentă pentru aplicație;
 4. Te duci la secțiunea Carduri și îți comanzi cardul gratuit. (după, dacă vrei poți trece la Premium sau Metal);
 5. Aștepți 10-15 zile și primești cardul prin poștă. După, adaugi un card bancar, transferi 50 lei și gata.
 6. Neaparat înainte de o plată, să modifici setările de securitate din aplicație ca să îl poți folosi.
 7. Gata, bine ai venit în lumea comisioanelor bancare zero.

Am tot vrut să scriu un post despre Revolut, dar nu mi-am făcut niciodată timp, deși poze și întâmplări am tot avut. Să începem cu ce îmi place mie la Revolut:

 • ai doar un singur card;
 • îți faci top-up o singură dată pe lună și îți setezi un buget. De exemplu eu am setat 3000 lei, iar în fiecare lună, după salar îi transfer în Revolut și gata. Restul în contul de economii, pentru că trebuie să punem și niște bani deoparte.
 • ai modifica accesul la card foarte ușor din aplicație. Ți s-a furat cardul? În secunda 2 l-ai blocat și nimeni nu poate să îl folosească. În vechiul sistem trebuia să suni la bancă să stai 15 minute pe hold timp în care hoțul putea să folosească cardul la cumpărături de maxim 100 lei contactless. Aici, modifici tipul de scanare în pos lateral, contactless, retragerea de la bancomat sau plăți online. Eu am doar contactless și Location based. Vă spuneam mai sus să vă activați din setări ce opțiuni vreți, pentru că eu am fost la Dona și am dat cu cardul de 3 ori și nu îmi accepta tranzacția 😀
 • de fiecare dată când plătiți undeva, primiți notificare instantă pe telefon că ați plătit X lei/euro către Dona, Pleskăviță sau alt comerciant. Apoi în tabul statistici aveți toate informațiile legate de unde ați cheltuit banii, ce ați plătit cel mai mult și către cine.
 • aplicația se poate utiliza cu pin sau amprentă.
 • puteți avea cont în lei, euro, dolar, lire sau orice monedă doriți voi fără nici un comision.

→ treci acum pe Revolut și ai cardul gratuit. Accesează revolut/r/ioandfxv

Cum se împacă cu băncile și ce comisioane sunt la transfer?

Pentru că este important și acest aspect, multe bănci percep comision atunci când faceți top-up (transferați banii în contul revolut) sau dacă doriți să transferați din Revolut pe cardul vostru. Pe BRD știu că la 50 lei îți i-au comision vreo 20 bani, însă nu știu invers dacă transferi din Revolut în BRD șigur îți percep comision.

Pe ING comisioanele sunt 0 atât la depunere cât și la top-up pe revolut. Singura chestie care mi se pare puțin ciudat și încă nu știu cum să o exploatez este transferul bancar către contul tău revolut. Ei bine, contul tău se află într-o bancă din UK, unde ai un cont și un swift general. Pe lângă acestea, ai un cod de utilizator să zicem 12345678910. Cum faci o plată să ajungă la tine, pentru că atunci când introduci IBAN-ul și SWIFT-ul nu ai loc și de utilizator … voi știți?

Dacă doriți o lectură cu Revolut Metal puteți citi experiența lui Filip Păcurar.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu