La aflarea veștii că cei de la Huawei vor să intre pe piața americană prin operatorul AT&T și să ofere terminale gratuite utilizatorilor, Guvernul American a intervenit pentru a bloca acest lucru. Locul unde Apple și Samsung sunt lideri, se pare că nu lasă loc și pentru alți producători precum Huawei, Xiaomi sau alte branduri care și-au câștigat numele în această perioadă.

piața americană

Mai mulți membrii ai congresului au început să facă lobby, iar Huawei a fost „pusă pe hold” momentan. Mai multe surse au spus celor de la Reuters că cei de la AT&T au primit diverse adrese pentru a opri aducerea terminalelor Huawei pe piața americană.

Pe lângă divizia de terminale mobile, se pare căci Guvernul American nu dorește introducerea noilor tehnologii 5G având la bază echipamente Huawei.

Huawei nu a comentat acest incident, însă a oferit un punct de vedere celor de la Reuters în care a menționat faptul că din 50 de operatori la nivel global, cu 45 lucrează pe partea de echipamente de telecomunicații, iar securitatea este prioritatea numărul 1.

Americanilor le este frică să le ofere acces la rețeaua mobilă, tocmai pentru că recent se zvonea căci Guvernul Chinez ar avea acces la echipamentele Huawei, făcând foarte ușoară spionarea lor.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG