Compania Broadcom din Singapore care a făcut o ofertă de 117$ miliarde de dolari pentru achiziția Qualcomm situată în California, se pare că a fost oprită chiar de Donald Trump, pe motiv de securitate națională, conform raportului întocmit de CFIUS (Committee on Foreign Investment in the United States).

„While the United States remains dominant in the standards-setting space currently, China would likely compete robustly to fill any void left by Qualcomm as a result of this hostile takeover,” the letter reads. „Given well-known U.S. national security concerns about Huawei and other Chinese telecommunications companies, a shift to Chinese dominance in 5G would have substantial negative national security consequences for the United States.

President Trump said he’d been presented with „credible evidence” by CFIUS that the transaction could threaten U.S. security.”

De curând guvernul US a blocat și intrarea pe piața telecom a companiei Huawei, și probabil o vor bloca și cea a celor de la Xiaomi care și-au anunțat intenția de a se promova și pe piața americană. Din aceleași motive, de spionaj al Chinezilor.

Desigur că în acest moment, compania Intel ar putea răsufla liniștită, însă este posibil ca oferta pe care o vor face celor de la Broadcom să rămână în picioare și să meargă mai departe pentru achiziție. Vom vedea.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG