În contextul actual în care coronavirus se răspândește tot mai repede, Guvernul german alocă 550 miliarde de euro pentru companiile din sectorul privat pentru a își putea menține afacerile însă nu au declarat situație de urgență motiv pentru care numărul infectațiilor cu noul virus crește foarte mult de la zi la zi.

În acest moment în România sunt doar 184 de cazuri confirmate cu COVID-19 pe când în Germania avem deja 7588 de cazuri. Mă bucur să văd că în Timișoara la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș pacienții internați cu afecțiuni respiratorii cauzate de COVID-19 sunt tratați și vindecați (o parte din ei, mai exact 13 cazuri rezolvate).

Se pare că acest tratament la care sunt supuși pacienții dă roade. Am înțeles de la cineva care lucrează deja în acest spital, au fost aduse toate echipamentele de protecție necesare pentru tot cadrul medical, urmând ca o nouă aripă să se deschică special pentru acești bolnavi.

Partea nasoală în România va veni abia peste 30 zile sau mai multe (eu aproximez cam 2 luni) în care economia va avea mult de suferit, vom avea mulți salariați care nu vor mai fi plătiți corespunzător pentru că nu mai pot să muncească, mai ales cei cu munca de teren sau pe șantiere.

Domnule Orban, acum sunt buni ăștia care lucrează Home Office și vă aduc bani la buget? Nu vă mai plângeți de ei? Nu le mai tăiați impozitul pe salar de 10% acum?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Asta pentru că la ei există o etică și o cultură a muncii și nu a lenei și vegetatului. Știu sigur că majoritatea dintre cetățeni „dau cu sapa”. O știu pentru că am fost acolo și am văzut. În timp ce la noi există cultura păcănelelor și arsului gazului.

  • @iulian din păcate la noi totul este pe pile și relații în toate instituțiile publice unde salariile au crescut enorm de mult față de mediul privat care este în colaps în acest moment. Cu acest virus și măsurile de prevenție precum și instaurarea Stării de urgență vom suferi în câteva luni extrem de mult.

  • Care au trăit bine acum or să trăiască și înainte. Fii fără grijă. Dacă e să suferim un pic o vom face cu demnitate pentru a ridica un popor, o țară, pe nume România 🙂

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu