Gutenberg mizeria de editor vizual de pe wordpress 4.9.8

by on Aug 3, 2018, 10:14
6

Dacă îți instalat update-ul la wordpress 4.9.8 ați dat peste un mesaj în care trebuie să instalați acum Gutenberg noul editor vizual sau puteți opta pentru cel classic până la versiuneae wordpress 5 când va fi obligatoriu și implementat by default.

gutenberg

Pentru că am făcut update-ul de pe telefon, acum când am intrat pe MacBook ca să văd despre ce este vorba am dat peste o mizerie de editor vizual. Cine naiba a avut această “idee genială” să creeze o astfel de mizerie cu blocuri, cu scris alandala, unul sub altul?

Sunt sigur că vor exista alternative de a putea reveni la acest editor vizual clasic.

WordPress, dacă citești acest post, vreau doar să văd scrisul, poza și câteva opțiuni pentru text, atât, nu vreau nimic fancy, nu vreau drag în drop, nu mă interesează absolut nimic, înțelegi?!

De ce mă obligi ca de la WordPress 5 să fiu trecut automat pe editorul ăsta oribil?

În vechiul editor clasic ai bara cu instrumente de sus, unde alegi, tipul fontului, italic, bold, aliniamentul textului sau quote. Acum ca să faci asta trebuie să dai vreo 5 click-uri până să ajungi la o singură funcție.

Mă lași WordPress? Cine naiba a avut această idee tâmpită ca să îi scriu câteva, cine?

6 COMMENTS

  1. @Alin Mihai si iti place noul editor? Ca sa aliniezi dai 4 clickuri, ca sa pui italic (fara shortcut din tastatura) dai 4 clickuri, ca sa pui un simbol iarasi 5 clickuri. Why? 🙃

    Nu stiu, poate doar eu am o problema, insa nu e ceea ce vreau.

  2. Dacă nu instalezi Gutenberg rămâne editorul clasic până când îl vor face default. Atunci probabil e nevoie de plugin.

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!