The Telegraph s-a dus in Guantanamo Bay pentru cateva zile, iar imaginile realizate de fotograful Julian Simmonds te lasa cu adevarat fara cuvinte.

Inchisoarea militarizata este casa a 169 de detinuti extrem de periculosi, care traiesc totusi in conditii excelente, pentru orice inchisoare din lume. Totusi, este vorba de o inchisoare, iar confortul, oricat de bun ar fi, nu poate fi numit un… „confort”.

Guantanamo Bay: the most dangerous prisoners in the world in chains

Dramatic images from Guantanamo Bay, of shackled men said to be the world’s most dangerous prisoners, can be revealed today following unprecedented access to the controversial prison camp.

Detinutii au acces la computere, la sala de gimnastica, insa oriunde s-ar duce in inchisoare, au paza permanenta in spatele lor, camerele de supraveghere video sunt in permanenta pornite, iar cand acestia se duc in salile de studiu, sunt legati cu lanturi de inele turnate in podea.

Singurul loc in care ziarul britanic nu a avut acces a fost sectia speciala in care Khalid Sheikh Mohammed, omul care a gandit atentatele din 11 septembrie, este tinut. Momentan, Mohammed isi asteapta judecata si sta inchis intr-un loc secret din zona Guantanamo Bay.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu