Tot în cadrul conferinței Google I/O de zilele trecute, a fost anunțată și aplicația Google Wallet care va integra Google Pay, precum și alte carduri de reduceri, bilete de avion sau certificatul Covid, asemănător cu ceea ce oferă Apple Wallet.

Google Wallet in curand pe Android

Pe lângă dezvăluirile noilor produse Pixel Buds Pro, Pixel 6A și Pixel Watch, Google a făcut referire și la noul portofel electronic numit Google Wallet care va integra sistemul de plăți Google Pay precum și integrarea cu diverse alte carduri și funcționalități. Acesta va fi disponibil în peste 40 de țări, printre care și România. Probabil Google va merge în aceeași direcție ca și Apple, iar prin Wallet să putem avea și buletinul sau permisul de conducere integrat fără să mai fie nevoie de aceste documente fizic. Desigur, până când va ajunge și în România aceste funcționalități mai trec 3-5 ani.

Toate aceste funcționalități vor fi Google Pay API și vor fi disponibile pentru toți dezvoltatorii care vor să își integreze propriile aplicații în noul Wallet. Sunt sigur că integrarea lui va fi adăugată și în Maps, Search precum și alte servicii Google.

Nu este nevoie să aveți instalat Android 13 ca să puteți folosi Google Wallet, acesta va funcționa și pe versiuni mai vechi.

Sursă: mobzine.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu