Până acum ca să poți folosi o pereche de căști bluetooth sau wireless  pe Android, trebuia să selectezi manual căștile pe fiecare dispozitiv când vroiai să le folosești. Începând de acum prin Google Fast Pair conexiunea se va face automat între dispozitive, exact ca la Apple.

Google lansează Fast Pair de acum utilizarea căștilor bluetooth sau wireless pe Android va fi mai simplă, asemănător cu ceea ce există la Apple
Google lansează Fast Pair de acum utilizarea căștilor bluetooth sau wireless pe Android va fi mai simplă, asemănător cu ceea ce există la Apple

Apple folosește tehnologia bluetooh și ultra wide-band pentru a prelua informații de la dispozitivele din jur, astfel când deschidem carcasa la AirPods informațiile despre baterie, căști și carcasă vor fi afișate pe ecran. Dacă introducem căștile în urechi și deblocăm iPhone acestea se conectează automat. Dacă deschidem MacBook și vrem să ascultăm muzică și introducem căștile AirPods în urechi acestea se conectează automat la Mac.

AirPods Pro conectarea automata la iPhone plus informatii despre baterie
AirPods Pro conectarea automata la iPhone plus informatii despre baterie

Pe același principiu merge și Google prin Fast Pair, astfel toate aceste informații sau modalități de conectare vor fi mult mai ușor de folosit atunci când vrem să ascultăm muzică pe un dispozitiv sau să răspundem la un telefon pe alt dispozitiv.

Google Pixel Buds Pro Details
Detalii despre baterie privind căștile și carcasa la Google Pixel Buds Pro

Fast Pair este o opțiune care face schimbul rapid între dispozitive folosind contul Google. Același cont trebuie să fie utilizat pe toate dispozitivele pentru a putea beneficia de această opțiune. Având dispozitivele și căștile salvate în contul Google, transferul între dispozitive se va sincroniza rapid, iar utilizatorii vor primi doar o notificare.

Fast Pair funcționează momentan doar cu Pixel Buds Pro, urmând branduri ca Sony și JBL să primească și ele suport în următoarea perioadă. În cursul zilei de ieri căștile Google Pixel Buds Pro pot fi precomandate cu livrare începând din 28 iulie în următoarele țări: Australia, Canada, France, Germany, India, Ireland, Italy, Japan, Singapore, Spain, Taiwan, United Kingdom, United States. Din păcate România nu se află pe listă.

Sursă: blog.google.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu