Timp de 4 ani, 3VE a creat prejudicii de 30 milioane de dolari dintr-o schemă bine pusă la punct care a infectat 1.7 milioane de calculatoare pentru a produce profit din reclame și clickuri.

3VE
foto: TheHackerNews.com

Google, FBI și WhiteOps după 4 ani de zile au reușit să descifreze toată rețeaua, modul în care a fost concepută și cum rula pentru a produce bani pentru niște ruși, ucrainieni și kazackstanezi.

The 3ve botnet scheme deployed different tactics, such as creating their own botnets, creating fake versions of both websites and visitors, selling fraudulent ad inventory to advertisers, hijacking Border Gateway Protocol (BGP) IP addresses, using proxies to hide real IP addresses, and infecting users PCs with malware—all to create or generate fake clicks over online ads and get paid.

Dacă nu aveau bumul de anul trecut, probabil nu atrăgeau atenția cu nimic și „puteau fura” în continuare. Mă și gândesc cum ar fi să ai un bot făcut de tine, să ruleze în background și la 1 minut să dea click pe câte o reclamă de pe site-ul tău? Acel bot poate avea orice IP din lume schimbându-se aleator de fiecare dată făcând ca acel click pe reclamă să fie „autentic”.

Google Adsense, hold my beer!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Prețuri mici la produse de top - Flanco