Începând cu data de 11 mai compania Google a decis să blocheze accesul tuturor aplicațiilor de înregistrat apeluri la API-ul de accesibilitate dedicat dezvoltatorilor. Această modificare face parte din noile măsuri de securitate și intimitate ce vor fi implementate de Google.

Google blochează aplicațiile de înregistrat apeluri din Play Store începând cu 11 mai

Apps with a core functionality intended to directly support people with disabilities are eligible to use the IsAccessibilityTool.

 

Apps not eligible for IsAccessibilityTool may not use the flag and must meet prominent disclosure and consent requirements. The Accessibility API is not designed and cannot be requested for remote call audio recording.

În septembrie 2021, cei de la Google au introdus o nouă opțiune în secțiunea Accesibilitate, prin care persoanele cu dizabilități pot controla telefonul și meniul folosind mișcările ochilor. Detalii aici.

Google încearcă treptat să elimine aplicațiile third-party de înregistrat apeluri din Play Store și totodată blocarea celor care pot fi instalate și din surse necunoscute. Modulele Google Phone și Mi Dialer nu vor fi afectate de această schimbare, ele vor funcționa ca și până acum însă nu vor putea înregistra apeluri. Este valabil și pentru orice alt modul cu funcție de telefon pre-instalat de alte companii care au modificat sistemul de operare Android.

În acest moment nu se știe ce se va întâmpla cu aplicațiile deja instalate pe telefoanele utilizatorilor, însă cel mai probabil nu vor mai funcționa după ce noile reguli intră în vigoare din 11 mai 2022.

Sursă: engadget.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu